Sveriges Godaste Kanelbullar!
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ SÅ VÄLKOMMEN! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
__ Recept:
Sveriges Godaste Kanelbullar! 25st Fördeg:
480g (eller ca 8dl Mjöl)
4dl mjölk
40g jäst Tillsätt sedan till fördeg:
400g (eller ca 6,5 dl Mjöl)
1 ägg
0.5tsk salt
10g ca 1 ½ tsk malen kardemumma
160g eller 1.5dl socker
160g kallt smör, tunt ner skivat Bullsmör:
400g rumstemperat smör
2 dl socker
2msk kanel
1tsk kardemumma Sockerlag:
1dl socker
1dl vatten
Koka upp båda tills sockert smält. Gör så här: -Med degkrok på din köksasistent blanda fördegen på låg hastighet i 4min. Låt jäsa 20 min.
-Tillsätt sedan resterande och blanda i 13min. Gör glutentest.
-Ställ in i kyl i 30 min.
-Gör bullsmör med elvisp, vispa till luftig.
-Kavla sen ut, bre på bullsmet och rulla ihop. (om smeten är för stor dela den i två och kavla ut dom i omgångar)
-Dela rullen med kniv, totalt ska du få ut mellan 25-30bullar
-lägg på bakplåtspapper dom du vill grädda, ha på handuk och låt jäsa 30-50min. Frys in dom andra som i videon.
-Pensla dom jästa bullaran med äggvisp och ha på pärlsocker, grädda i ugnen på 200°c i 6-7 min. Ta ut och pensla på sockerlag.
Servera sen och njut av fikabordets konung! __ Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwiks Bakstål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
__ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com
Du kanske också gillar
Mat på budget: Svampsoppa
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Ni Frågade Om Det! | Oxfilépasta!
Tjenixen På er! HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Oxfilépasta: 2portioner 20min Ingredienser: 2portioner valfri pasta, jag hade Parppadelle 200g oxfilé, grovt tärnad 1schalottenlök, fintärnad 1vitlöksklyfta, tärnad 150-200g kantareller eller valfrismvamp 1-2msk smör 2msk kalvfond 0.5dl rödvin … Continued
Ni frågade om det: Chicken Tikka Masala!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Stekt Fläskfilé – Så lyckas du!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat … Continued
En Äkta Prinsesstårta! | Ft. Camilla Hamid!
In Och Ge lite Kärlek till Camillas Kanal! https://www.youtube.com/channel/UCHslLFFB8… Hennes Bok: https://www.adlibris.com/se/bok/baka-utan-… Nästan samma Bakmatta som vi använde: https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Räcker till 10-12 bitar. Tårtbotten: 4 ägg 2 dl strösocker 1 dl … Continued
Oxfilé Carpaccio som på Restaurang!
Tjenixen På er! HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING + Skärmaskinen: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: ( Obs en skärmaskin är inget måste. Du kan banka ut tunna skivor av köttet med hjälp av baksidan av en kastrull, lägg köttet mellan … Continued