1 röster

Hemgjorda Steamed Bao Buns! | Överdrivet gott!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 ”I annonssamarbete med NEFF” här finner du receptet: https://www.neff-home.com/se/recept-inspir… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Bao Buns: ( ca 20st )
550g mjöl
20g jäst
1/2tsk salt
1tsk bakpulver
2.5msk socker
2.5msk rapsolja
3dl mjölk Glaserad Fläsksida: ca 6-8portioner
1.3kg fläsksida med svål.
2msk ingefära, skivad
2st vitlöksklyftor, krossade
2salladslök
2dl soja
3msk risvinäger
1dl mirim
2msk kycklingfond
3msk socker
1dl hoisin
1msk fivespice /5 st hela stjärnanis
1l kokande vatten Tillbehör:
Soja kräm: ( blanda allt)
1dl majonäs
2msk soja
1tsk sesamolja picklad Gurka: ( blanda allt )
0.5 gurka, tunt skivad
0.5dl risvinäger/ 12% ättika
0.5dl socker
0.3dl vatten Grönsaker:
1 morot, rivet eller mandolinat i tuna stavar
4salladslökar, skivat i ringar
3blad kinakål, tunt skivad
1 chili, tunt skivat
1 kruka koriander Gör så här:
Glaserad fläsksida:
Sätt ugnen på 140°c varmluft.
I en djup ugnsform, eller en värmetålig kastrull, ha i alla ingredienser för den Glaserade fläsksidan, (Har man det i en kastrull så skär ner grissidan i mindre bitar) rör om och ställ in i ugnen och baka den i ca 3h.
*ös den en gång i timmen med kokvätskan* Lyft upp Grisen från vätskan och låt den vila några minuter. sila över all vätska i en kastrull och koka ner till 2/3 av ursprungsvätskan finns kvar.
red den med ca 1msk maizena utspätt med 2msk vatten, till en tjockare
konsistens. ( glaze konsistens) Skär grissidan i tunna bitar, ca 1-2cm tjocka.
Pensla på glazen. När det sen är dags för att äta så värm bara på allt i antingen mikron eller i ugen på 160°c i ca 5min. *Tips: vi kommer inte använda all Glaze, så spara resten och spä den sen gärna med lite varmvatten och så kokar du lite nudlar och så vips så har du en magisk ramen med en ultimat buljong!* Tillbehör:
Skär alla grönsaker, blanda sojakrämen, och pickla gurkan Bao buns:
I en Köksassistent med degkrok, blanda alla ingredienserna och låt den gå på lägsta hastighet i ca 2min. skrapa ner från sidorna och höj sedan hastigheten till medel.låt blanda minst 10 min. till en slät deg. ( Det går att knåda för hand med, tar ca 15 min).
Olja sen in skålen i ett tunt lager rapsolja och lägg i den nu släta degen. lägg på handduk och låt jäsa 60 min. eller tills den dubblat i storlek.
Mjöla sen din arbetsyta och platta ut degen. Kavla sen ut den till ungefär 1cm tjocklek. stansa sen ut runda ringar med stansring eller ett stort glas, (*Det går även att dela degen i små degar först och rulla dom till runda bollar innan man sen kavlar ut dom en och en.
pensla eller droppa sen på ett tunt lager olja på varje rund disk. Vik ihop dom och lägg dom på ugnsplåt med bakplåtspapper under. Lägg släng över och låt jästa ytterligare 30 min.
under tiden:
Sätt ugnen på 100°c ånga.
Grädda sen i ugnen i ca 5-8 min. ta ut och låt låt svalna något och hugg in! OBS! du kan även ånga genom asiatiska bamboo korgar eller genom att i en stekpanna lägga tre skedar som i filmen, sätta ett fat över och hälla i lite vatten. koka upp det och försegla med lock eller aluminium. Lycka till! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven: Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Trä Skärbrädan:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x