0 röster

Hur lyxig kan man göra Mac & Cheese?

( Reklam För Bavaria blu och Wernersson Ost )
Här hittar du mer ostar:
https://www.wernerssonost.se/kategori… Citat från Bavaria blu:
”Om du har fjället i dina ådror är du från Bergader.”
”Det är lätt att märka att moder jord har varit god mot oss. Täta skogar, ren luft, gröna ängar, betande kor och berg vars toppar alltid är vita. Det är därför vi kallar oss Bergader. på svenska betyder det ”fjällåder” och det är även namnet på spontana bäckar och uppstår från glaciärer.
Att bo här betyder att hedra och respektera naturen och att vi tillverkar ostar med smak som bara mjölk från ett fjäll som vårt kan ge. Från 1902 arbetar vi med forntida visdom och stor kärlek till vår vackra dal. Så om du har fjället i dina ådror är botemedlet enkelt: leta efter dess smak i våra ostar.” #bergader #bavariablu #bluecheese #cheese #wernerssons #recepttips Här hittar ni Zeina:
https://zeinaskitchen.se/
https://www.youtube.com/channel/UCmmV… Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER”
https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Krämig Tryffel Mac & Cheese alá Filip: 6 portioner:
500g valfri pasta
4msk smör
4msk mjöl
6dl mjölk
1msk champangevinäger/ vitvinsvinäger
175g Bavaria blu Rich & Creamy, delad i mindre bitar.
1 tsk tryffelolja
1 svart tryffel, riven.
Salt & peppar
Tips: krydda gärna med lite cayenepeppar. Topping:
1 dl panko
2msk rapsolja
Salt peppar
1st tsk vitlökspulver
1 citron, zest
1/2 kruka finhackad persilja Gör så här:
Stekt panko:
I en medelvarm stekpanna, stek pankot med rapsoljan och salt, pepparn och vitlökspulver i ca 3-4min eller tills gyllende gå i med citronzest och finhackad persilja. Rör om med jämna mellanrum. Häll av i en skål och låt svalna.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och pudra i mjölet, vispa i ca 30sek. Häll i mjölken och koka ihop till en sås utan klumpar, sänk värmen till låg. Koka pastan
Gå i med små delar av Bavaria blu Rich & Creamy, rör om tills det smälter, små skalbitar av osten kommer finnas kvar, det är bra för det ger fin konsistens, gå i med champangevinägern i såsen och rör om.
Blanda sedan ostsåsen med den kokta pastan och 1 tsk tryffelolja och smaka av med salt, peppar och eventuellt cayenpeppar
Häll upp allting i en fin form.
Servera direkt och toppa med det stekta aromatiska brödsmulorna och en massa finriven tryffel! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x