1 röster

Lagar Min Berömda Rätt Från Sveriges Mästerkock! | 100k Special!

Återigen Ett stort varmande tack till alla er! Här är giveaway filmen:
https://www.youtube.com/watch?v=WPa-tCDahA… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Filips Äppelrätt!
Stekt fläskkarré med äppelmos och smörstekt potatis: 4 portioner: ingredienser: Äppelpuré:
4-5 äpplen, helst svenska ( ingrid marie va det jag använde i tävlingen) Picklad silverlök:
2st silverlök, kvartad 1.2.3lag:
0.5dl ättika
1dl socker
1.5dl vatten
1tsk fänkålsfrön Potatischips:
4st potatisar, tunt hyvlade på mandolin, jag använde mig av delikatesspotatis
0.5 -1L rapsolja
salt Fänkål
2 fänkål, delad i 8delar
2 dl äppelcider
1 dl äppelmust
1 msk smör
salt
1tsk malen kanel Smörstekta potatisar
800 g fast potatis, tärnad i 1cm kuber
salt
rapsolja
3 msk smör
1 dl rucolasallad, finhackad
persilja, finhackad
2 schalottenlökar, finhackad Marinad:
2 dl äppelmust
1 dl äppelcidervinäger
1 tsk strösocker
1 tsk salt Fläskkarré:
4 skiva fläskkarré
2 msk smör Glaze till köttet
2 dl äppelcider
2 dl äppelmust
1 msk smör
salt Gör så här:
Äppelpuré
Skala och hacka äpplena, lägg i kastrull och koka tills mjuka, mixa med stavmixer eller blender. Picklad silverlök:
dela silverlöken, se till så att roten håller ihop varje klyfta, Stek löken i en riktigt het stekpanna tills den nästan blir bränd på båda sidorna, det kommer att ryka om den. koka undertiden upp 1.2.3 lagen och ha sedan i löken i lagen. låt stå. ( obs löken håller sig i lagen i minst 2veckor) Potatischips:
Skiva potatisen tunt på mandolin. skölj av stärkelsen med vatten, torka noga varje potatisskiva. frittera på 160°c ca 2-3min. salta sedan. Fänkål:
Kvarta fänkålen, och stek bitarna i en het stekpanna utan olja tills den får fin färg på båda sidorna. sänk värmen till medel.
Häll på cider, äppelmust, smör salt och kanel. på med lock eller folie och låt småputtra ca 5-6min. ställ sedan åt sidan eller häll upp i en skål. Smörstekta potatisar:
Finhacka schalottenlök, persilja och rucola. Häll olja i en stor mediumvarm stekpanna och fräs potatiskuberna tills de fått gyllene färg. I med smör, den hackade persiljan, rucolan och schalottenlöken, kasta omkring och smaka av med salt. Fläskkarré:
Blanda marinaden, lägg i fläskkarrén och låt ligga minst 30min.
Lyft upp köttet ur marinaden och torka av med hushållspapper, salta och stek köttet i pannan på mediumvärme med olja och smör tills innertemperaturen är 65 grader, lyft upp köttet och låt det vila. Glaze
I samma stekpanna som köttet stektes, häll äppelmust och äppelcider och reducera ner till en glaze. Lägg sedan ner köttbitarna i glazen. Servera sedan allt! Njut av skapelsen! Gärna med ett glas äppelmust till! TIPS: rätten är lite knepig att få ihop men vissa saker går absolut att göra i förväg, dagen innan eller så. tex. potatischipsen, picklade löken, äppelmoset och även fänkålen (värm bara på det i mikron)
______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Pizza stål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x