0 röster

Boeuf Bourguignon: Ett fancy franskt ord för Köttgryta!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ SÅ VÄLKOMMEN! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
__ Recept: Filips Boeuf Bourguignon:
Ca 4p Övrigt:
Kokt potatis för 4 pers
150g rimmat stekfläsk, tärnat
250g skogschampinjoner, kvartad
2dl steklökar (går att byta ut mot vanlig gullök som man tärnat i grova bitar) Grytan:
500g högrev, delat i grova bitar
1msk salt
Peppar
3vitlöksklyftor, skivad
1stor gul lök, tärnad
2st morötter i stavar
2msk tomatpure
2lagerblad
½ kruka timjan (eller 1 ½ tsk torkad timjan )
350ml/3.5dl rödvin, helst ett fruktigt sådant (matlagningsvin funkar med)
5msk kalvfond eller 2st oxbuljongtärningar
Ca 4dl vatten
2tsk maizena
salt , peppar och sherryvinäger för smak Gör så här:
I en stor gryta, bryn köttet i rapsolja tills det fått färg, gå i med salt och peppar och ha i löken, vitlöken och moroten, stek någon minut på medelhög värme.
Ha i tomatpuren rör om och tillsätt lagerblad och timjan. Gå i med rödvinet låt koka ca 1-2 min och slå på fonden och vattnen, kan behövas mer vätska, det ska precis täcka köttet. Koka upp, ta bort lite av skummet som bildats.
Sätt på lock och låt puttra på låg temperatur i ca 2h
Stek fläsket, champinjonen och lökaran i rapsolja på medelhög temperatur, salta och peppra och avsluta med några droppar sherryvinäger. När ca 2h gått och köttet är mört och faller isär(om inte så höj värmen något och låt koka någon halvtimme extra) så reder vi grytan med maizena och rödvinsmix, blanda 3msk rödvin med maizenan och häll i den i grytan, koka upp så att såsen tjocknar, ( gör den inte det så upprepa maizena och rödvins mixen tills önskad konsistens)
Därefter smakar vi av grytan med salt, peppar och ev. Sherryvinäger, kanske någon skvätt rödvin till.
Sen vart den klar! __ Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwiks Bakstål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
__ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x