0 röster

Ni Frågade Om Det: Fiskgryta!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ SÅ VÄLKOMMEN! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: 5-6portioner 2 gul lök, skivad
1 fänkål, skivad
2 vitlöksklyftor, skivad
2 morötter, skivad
1msk salt
2-3dl vit vin
2st burkar krossade tomater ”märket muti”
2st fiskbuljongtärningar
7-8dl himmelsjuice
peppar
några droppar champangevinäger
dill hackad Fisk: Obs: fryst fisk funkar med.
0.5kg lax
ca 300g torsk
250g frysta musslor
1dl räkor Aioli: (Obs går att köpa färdig majonäs och riva ner vitlök i den med, men känner du dig pretentiös så gör egen som i videon)
1ägg
1nypa salt
1tsk senap (dijon blir bäst)
1riven vitlöksklyfta
2-3dl rapsolja
Mixa ihop allt i en stavmixer som i videon Gör så här:
i en stor kastrull som står på medelvärme, stek löken, vitlöken, moroten och fänkålen i ca 3-4min salta lite här!
Höj värmen och gå i med vinet, låt koka 3min, gå i med den krossade tomaten, buljongtärningarna och himmelsjuicen koka i ca 20 min på medelvärme.
Smaka av grytan och salta, peppra och gå i med vinägern om det behövs. den hackade dillen kan kastas i här med.
tillsätt sedan fiskgrytbitarna musslorna och räkorna, sänk värmen och låt stå i minst 5min. Mixa aiolin och servera grytan varm! gärna med lite bröd eller kokt potatis till! njut din livsnjutare! ______________________________ Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwiks Bakstål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
______________________ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x