0 röster

En Äkta Gräddtårta! | Ft. Camilla Hamid!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 In Och Ge lite Kärlek till Camillas Kanal!
https://www.youtube.com/channel/UCHslLFFB8… – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Här hittar du det:
https://mykitchenstories.se/graddtarta-med… Gräddtårta! Ingredienser (vaniljkräm): 2,5 dl mjölk 2 krm äkta vaniljpulver eller 1 vaniljstång 0,75 dl strösocker 3 st äggulor 2 msk majsstärkelse 50 g mjukt smör Ingredienser (tårtbotten): Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 5 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg. Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 2 tsk bakpulver och 1 msk vaniljsocker till glaset med vetemjöl. Fyllning & dekoration: 1 burk jordgubbsmarmelad à 380g 5 dl vispgrädde, minst 36% fetthalt 500g – 1kg färska jordgubbar Gör såhär: Börja med att göra vaniljkrämen. Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
Vispa ihop strösocker, äggulor och majsstärkelse för hand. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål, plasta in och låt svalna i rumstemperatur.
Nu är det dags att göra tårtbotten! Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Häll i smeten i formen och grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. ( innertemperatur på 90°c)
Låt tårtbotten svalna upp och ner på galler helt och hållet innan du delar och fyller den.
Dela din tårtbotten i tre lika stora delar och bre ut vaniljkrämen på första lagret och jordgubbsmarmeladen på andra. Ställ tårtan i kylskåpet för att kallna medan du vispar upp grädden.
Täck tårtan i generöst med vispgrädde och dekorera med färska jordgubbar. Servera direkt eller förvara i kylskåpet. Godast är tårtan dagen efter när tårtbotten fått suga åt sig av all härlig smak men vänta isåfall med att dekorera tårtan tills när du ska servera den. ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x