Vegansk Mac and Cheese med Mia Klose Food TV!
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ _____________________________ Mias Kanal: Mia klose food tv:
In och ge lite kärlek! https://www.youtube.com/channel/UCUl0cgwbM…
_____________________________ Vegan Mac & Cheese 3 dl cashewnötter eller skållad mandel
1 morot
2 dl näringsjäst (bjäst)
3 matskedar citorn juice
4 dl plantbaserad grädde eller mjölk (jag använde otaly matlagningsgrädde och ikaffe-mjölk)
ca 1 tesked salt
1 matsked lökpulver 300g makaroner Garnering:
Panko
Paprikapulver
Färsk gräslök och vårlök Blötlägg nötterna över natten. Går bra utan blötläggning men det blir krämigare ju längre de har blötlagts och lättare för mixern att arbete.
Skala och dela moroten i mindre bitar, koka eller ånga den i ca 10 min tills den blivit mjuk. (Detta är perfekt om man har över morot från middag dagen innan.)
Häll av vattnet från de blötlagda nötterna och mixa dem, moroten och de resterande ingredienserna i en matberedare tills en slät sås har bildats. Om såsen blir för stabbig så kan man hälla på lite mer plantbaserad mjölk eller grädde. Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet.
Blanda sedan ihop de kokta makaronerna med “ost” såsen. Till en början kan det kännas som att det är mer sås än makaroner men makaronerna suger snabbt åt sig väldigt mycket sås.
Ät din mac n cheese som den är eller häll över den i en ugnsfast form och strö över lite panko, paprikapulver och låt få lite färg i ugnen. (Ca 10 min på 225 grader).
Garnera med den färska gräs och vårlöken. Gott att äta tillsammans med rostad eller ångad broccoli. Näringsjäst finns från flera olika märken och går att köpa på välsorterade mataffärer, hälsokosten eller även via apoteket. Det går också att beställa på nätet. Tex här:
Apotea: https://www.apotea.se/renee-voltaire-narin…
Apotea: https://www.apotea.se/bjast-flingor-160-g
Här är det märke som användes i videon: https://www.ravarubutiken.se/naringsjastf Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Sous Vide: Anova, Cirkulator med Wifi:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vacuumförpackare OBH nordica:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
______________________ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com
Du kanske också gillar
Lyckas med Fläskytterfilé!
Tjenixen På er! Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: ( du kan marinera eller rubba köttet hur du vill men principen och tilllagningsättet är det samma för en lyckad fläskytterfile ) OBS: viktigt med en bra termometer här hittar ni den: https://filippoon.tipser.com/ ca 1kg … Continued
Kyckling Chow Mein | Kinesiska Stekta Nudlar
Halloj Spiskrigare! Här Hittar ni min KOKBOK ”Favoriter” http://adlibr.is/favoriter Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Woken: https://track.adtraction.com/t/t?a=10… Stekta Nudlar: För 2personer Äggnudlar för två portioner ca 200-300g Rapsolja 2-3st urbenad kyckling lår, strimlad 2vitlöksklyftor, hackad eller pressad 1.5 dl strimlad vitkål 3st salladslök, grovt … Continued
Tokyo vlogg: Monster Cafe, Gyoza och Massa Mer!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Potatispuré som på Restaurangen!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Vodka Penne! | Vardagsmat!
Här Hittar du min Kokbok ”FAVORITER” https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: 2portioner – använd stekpanna 4p -använd gärna en hög kastrull till såsen Ingredienser: 4portioner: 400g Penne pasta 120-200g tärnad bacon eller panchetta 2vitlöksklyftor, skivade 0.5tsk chiliflakes 1dl vodka 4msk tomatpure 3-4dl … Continued
Svensk Husmanskost: Pyttipanna
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued