Ärtsoppa! | Svensk Husmanskost
HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟
https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Ärtsoppa:
4-6portioner ca 500g gula ärtor, blötlagda över natten, helst 10-12h.( obs det går att koka dom direkt, men det kommer ta längre tid)
2l vatten
250g rimmat fläsk, tärnat
1 gul lök, delat i mitten
1/2 stor morot, skalad
2st lagerblad
10st kryddpepparkorn
färsk timjan eller 1/2 msk torkad timjan
färsk mejram eller 1/2 msk torkad mejram
salt och peppar
1msk skånsk senap + extra för servering Gör så här:
Blötlägg ärtorna över natten. Häll av vattnet och spola av dom en snabbis.
lägg allting i en stor kastrull förutom senap.
koka upp och sänk till medelvärme, låt koka i 1.5 – 2h, skumma bort det vita skummet som uppstår i början den första kvarten.
( obs kan behövas tillsättats lite mer vatten, känns den för tunn så låt den koka något längre)
ta fram en balongvisp och mixa runt i ärtorna, så att visa mosas och du får upp lite av skalet ( obs inte nödvändigt men det blir snäppet godare)
smaka av med salt, peppar och senap.
servera och ät pannkisar efteråt! må bäst! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/
Du kanske också gillar
En Kyckling Vs Två Mästerkockar! | Hur Många Recept Kan Vi Skapa?
”I Samarbete med Kronfågel” Ge lite kärlek till GABBE Ett Gott Land: https://www.youtube.com/channel/UCVxVKrlxt… OBS! Kronfågel meddelar: Kycklingen måste tillagas enligt anvisningar med temperatur, dvs 70 grader och genomstekt, ej rosa eller rå. Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa … Continued
Vårlig Pasta med Sparris!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Ni Frågade Om Det! | Oxfilépasta!
Tjenixen På er! HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Oxfilépasta: 2portioner 20min Ingredienser: 2portioner valfri pasta, jag hade Parppadelle 200g oxfilé, grovt tärnad 1schalottenlök, fintärnad 1vitlöksklyfta, tärnad 150-200g kantareller eller valfrismvamp 1-2msk smör 2msk kalvfond 0.5dl rödvin … Continued
Så gör du Brunsås Hemma!
Hej och Välkomna vänner till FoodBros med mig Filip Poon! 😊 – FoodBros Står för ”Mat Bröder” och det är precis det Vi blir när vi tillsammans skapar olika spännande rätter 💚 Matutmaningen: 👊😁 – Kommentera med 3 olika ingredienser (minst en måste vara en grönsak) – Sen tar jag på mig utmaning och försöker … Continued
Gör Snabba Mozzarella Sticks Hemma!
🚨”Videon är i samarbete med MatHem.se ”🚨 Jag har fixat en grym rabatt till er på 300 kr på första köpet. Ange koden FILIP300 i kassan! Läs mer och handla hem här: http://bit.ly/2tDmYpA Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska … Continued
Frisk och Krämig Aubergine pasta!
Halloj Spiskrigare! ”Reklam för @pärsons.se” Mer information och produkter hittar du här: https://www.parsons.se/?utm_source=filip&u… https://www.parsons.se/sortiment/?gclid=Cj… Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER” https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Pasta med aubergine och rökt skinka: 2p Ingredienser: 2 portioner valfri pasta 1 st rödlök, skivad 1 … Continued