0 röster

Ni frågade om det: Vietnamesisk Pho!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ SÅ VÄLKOMMEN! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
__ Recept: Filips Vietnamesiska Pho:
4portioner + Buljong: ca 6l färdig buljong
1kg märgben
500g oxbringa
1gullök
2shalottenlökar
En ca 10cm stor ingefära
2kanelstänger
5st stjärnanis
2msk fänkålsfrön
1tsk nejlika
2msk korianderfrön
1msk salt
1 1/2dl fisksås
3msk socker Utöver:
Risnudlar
Koriander
nötrulle/ytterlår som man skivar tunt
Thaibasilika
Böngroddar
Gullök, skivad tunt
Salladslök, skivad
Lime Gör så här:
Buljongen:
Lägg märgben och oxbringa i en stor kasltrull, fyll på med vatten så att det täcker, koka upp, låt puttra ca 15 min. Häll bort vätskan, och fyll på med kallt vatten, häll bort igen och fyll på med nytt tills benen och oxbringan täcks helt.
Rosta löken, schalottenlöken och ingefäran i ugn på 250°c i ca 15min tills dom fått färg, ha sen i dom i fonden.
Rosta kryddorna i stekpannan några minuter på hög värme och ha sen i dom i fonden, se till så att allt är täckt med vatten i kastrullen.
Koka upp, låt koka ca 5min på medelhögvärme och sänk sedan till låg. Låt stå i över natten eller i minst 6h på lågvärme, det ska inte koka, ha gärna lock på.
Nästa dag lyfter du bara upp bringan, lägger den åt sidan och silar bara bord bennen och alla andra partiklar genom en fin sil.
Sen kokar du upp allting, och smakar av med fisksåsen, sockert och saltet. Obs kan behövas tillsättas mer av varje.
Sen skär du upp bringan, och lägger den i en skål, kokar risnudlar och har i all topping i skålen innna du tillslut går i med buljongen! Sen njuter du av din magiska varma skapelse! Boom! __ Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwiks Bakstål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
__ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x