0 röster

Världens Godaste Choklad Cheesecake!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ Hamilton Beach Matberedare!
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
__________________________ Bästa Choklad Cheesecaken! 7h
10 portioner Crust:
200g choklad kex/ digestivekex
60g smör, smält Fyllning:
350g mörk choklad
680g naturell philadelphia, rumstempererat
250g socker
3msk caocao
4ägg + 2 gulor
1.5dl grädde Glaze:
100g mörk choklad
1.5dl grädde
25g smör Gör så här:
Smörj en rund kakform med kant som går att ta av (21cm i diameter). Täck yttersidan med några lager aliminuim folie, som i videon. (det ska vara vattentät) Crust:
Pulsa i en matberedare, choklad kexen till ett smul. Blanda ner det smälta smöret och tryck ut i formen till ett jämnt lager, baka i ugn på 160°c i 10min, ta ut och låt svalna. Fyllning:
I matberedaren ha i philadelphiaosten, vispa i ca 2min.
Ha i socker och kakaon. Vispa 2min.
Ha sen i Äggen, äggulorna, och grädden. Kör tills smeten har blandats ordentligt ca 1min.
Smält chokladen i micron, (rör om varje minut så att inte chokladen skär sig.) ha sen i den i smeten, blanda tills allt har blandats. ( skrapa ev. Ner från kanterna)
Häll smeten i formen och lägg den i en djup ugnsplåt, fyll upp ugnsplåten med ungefär 3cm kokande vatten, och ställ in i ugnen på 160°c i ca 1h och 10 min.
Ta ut, lyft försiktigt upp chessecaken, ta bort foliet, och gå DIREKT med en vass kniv längs med kanten runt hela formen för att förhindra att kakan klibbar fast i plåten. Ha kvar formen på kakan och Ställ in i kyl i minst 6h. Glaze:
Koka upp grädden, stäng av plattan och ha i chokladen, rör om tills den löst sig och ha i det kalla smöret, rör om tills smeten är blank och fin. Montering:
Lossa kanten från kakan, häll på lite av glazen, låt svalna i kyl ca 1h.
Ha sen på rivet choklad, och eventuelt lite bär, grädde eller någon fin ört. Jag använde oxalis. Avnjut sen av skapelsen! __________________________ Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwiks Bakstål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Matutmaningen: 👊😁 – Kommentera med 3 olika ingredienser (minst en måste vara en grönsak)
– Sen tar jag på mig utmaning och försöker skapa något med dom Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
______________________ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x