En Äkta Prinsesstårta! | Ft. Camilla Hamid!
https://www.youtube.com/channel/UCHslLFFB8… Hennes Bok:
https://www.adlibris.com/se/bok/baka-utan-… Nästan samma Bakmatta som vi använde:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING:
https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Räcker till 10-12 bitar. Tårtbotten: 4 ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2 tsk vaniljsocker Vaniljkräm: 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 3 stora äggulor 2 msk maizena 1,5 msk strösocker 0,5 tsk vaniljpulver eller vaniljpasta Fyllning: 0,5 dl hallonsylt 4 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker Dekoration: 750 g grön marsipan rosa marsipan till ros 50 g mörk choklad florsocker att pudra med majsstärkelse till utkavling Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner vetemjöl, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna lite grann innan du vänder den upp och ner på ett galler.
Rör samman allt till vaniljkrämen i en kastrull.
Låt sjuda på svag värme under konstant omrörning tills krämen börjat tjockna.
Ta bort kastrullen från värmen och vänd över krämen i en skål.
Låt krämen svalna helt och hållet rumstemperatur innan du fyller din tårta med den.
Dela din tårtbotten i tre delar och placera det understa lagret på ett tårtfat. Fyll första lagret med hallonsylt och andra lagret med vaniljkräm.
Vispa upp grädden till fasta toppar och smaksätt med vaniljsocker. Lägg ett generöst lager på toppen av tårtan och täck tårtan med ett tunnare lager (ca 1 cm) runtom. Ställ tårtan i kylskåpet för att stelna medan du kavlar ut marsipanen.
Knåda marsipanen tills den blir mjuk för hand och kavla ut den ca 3-4 mm tjockt. Använd majsstärkelse om marsipanen fastnar, allra lättast blir det med en utkavlingsmatta. Viktigt att marsipanen är större än vad som behövs för att precis täcka tårtan så att du har marginal.
Vänd marsipanen över den kalla tårtan. Släta ut och skär bort överflödig marsipan.
Dekorera tårtan med smält, avsvalnad choklad, marsipanros och florsocker. ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Trä Skärbrädan:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…
Du kanske också gillar
Vad hände egentligen? | Reagerar på Mästerkocken!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 Se Mästerkocksklippen här: Första: https://www.youtube.com/watch?v=udnlkRD1EN… Andra: https://www.youtube.com/watch?v=rRWUs4YS1g… – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! … Continued
Lammracks i ugn | Så lyckas du!
Tjenixen På er! Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Lammracks med Rödvinssås och hair coverts Temperatur: rare 50-55 Medeium rare: 55-58 Medium: 58- 62 Ingredineser: 2p Lammracks: 500g lammracks salt & peppar 1 vitlöksklyfta 50g smör 1msk torkad timjan rapsolja Rödvinssås: 1 gullök, skivad … Continued
PROFFS VS AMATÖR | Vem Gör Bäst Pasta?
Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER” https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Hittar ni Manfred: https://www.youtube.com/c/ManfredErlandsso… Här hittar ni Ica Liljehomlen: https://www.instagram.com/kvantumliljeholm… Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3 Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ Dunderkniv: … Continued
Världens Näst Bästa Kantarellmacka!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Perfekt Mat efter Skolan: Med Brorsan!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Kollar på Min Audition i Sveriges Mästerkock!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 Här ser ni hela min audition! https://www.youtube.com/watch?v=ejnA-aNJDh… – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! … Continued