0 röster

Dan Dan Nudlar | Filip Poon

Här Hittar ni min KOKBOK ”Favoriter”
https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Halloj Spiskrigare!
Nu blir det dan dan nudlar och till detta behöver du en chiliolja, här är den:
https://www.youtube.com/watch?v=PS27J3WtHj… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Filips Dan Dan Nudlar:
2 Portioner Ingredienser:
300g vetenudlar
( nudlar för två pers)( vilken nudelsort som helst funkar här med) Sås:
4msk thaini
2msk japansk soja
salt
4 msk chiliolja, se till o få med chilin.
( finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker, går att byta ut mot sambal olek blandad med varm rapsolja)
* se här hur jag gjorde min här:
https://www.youtube.com/watch?v=PS27J3WtHj… Färs:
300g blandfärs ( fläsk, kyckling, nöt eller nerhackad svamp funkar med )
1msk hackad ingefära
3st vitlöksklyftor, nerhackad
3msk hoisin
1msk japansk soja
3msk finhackad picklad senapsstam ( går att utesluta )
4msk kinesiskt matlagningsvin ( Shaoxing vin eller risvin ), går att utesluta.
salt Topping:
salladslök,
1-2st pak choi eller choi sam, kokta ( isbergssallad funkar med) Gör så här:
Fräs färsen i rapsolja tills fin färg på medelhög värme, gå i med ingefära, vitlök och den picklade senapstamen , fräs nån minut, gå sen i med kinesiskt matlagningsvin, koka 1min, ha i soja och hoisin, vänd runt och ställ åt sidan.
Blanda Såsen.
koka nudlaran i saltat vatten, skölj dom lite snabbt med kallt vatten för att stoppa tillagningsproccecen., koka pak choi eller choi sam.
lägg ett lager med sås i botten av tallriken, ha på nudlarna, den stekta färsen och toppa med salladlök, choi sam( sallad) o ännu med chiliolja.
blandas innan du äter. Recept:
Filips Chiliolja Ingredienser:
1L Rapsolja
4st stjärnanis
2st kanelstång
5st lagerblad
1msk korianderfrön
3/4dl Sichuanpeppar
2.5 dl kinesiska chiliflakes ( finns att köpa i asiatisk livsmedelsbutiker )
1st rödlök, skivad
5cm ingefära, skivad
3st vitlöksklyftor, krossad
1tsk salt
1msk kinesisk svart vinäger Gör såhär:
Hetta upp rapsolja i enm stor kastrull till 180°c.
Gå i med lök, vitlök och ingefära, ( OBS! lägg i lite i taget, det bubblar upp).
fritera tills gyllenbrun, ca 5-7min.
plocka upp lök, ingefära och vitlök från kastrullen och sänk värmen till ca 160°c.
gå i med dom dom torra kryddorna, och fritera i ca 5min.
Häll chiliflakes i en stor, rymlig, värmetålig bunke eller kastrull, ha i salt och svart vinäger, rör om.
Sila i den varma olja i chiliflakesen och låt stå tills svalnat, rör om då och då, ( OBS! häll i lite i taget, det bubblar upp). överför den svala chilioljan i en tät burk och förvara i kylen högst 3 månader, häll den på allting och det blir gott! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x