0 röster

Tonkotsu Ramen | Filip Poon

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ _________________________________ Filips Tonkotsu ramen: 4portioner Ingredienser: Buljong:
1kg fläskben
1kg grisfötter
6L vatten
2st gullök
3st salladslök
6 vitlöksklyftor
80g ingefära Char siu:
1kg grissida med skin
1.5dl soja
2dl mirim
2dl vatten
2dl sake ( går att använda sig av vatten istället)
1dl bonito flakes
2st salladslök
40g ingefära
4 vitlöksklyftor
2tsk socker Tare:
3bitar kombu
1dl bonito flakes
2dl vatten
1.5dl soja
0.5dl mirim
1dl char siu sås Inlagda ägg:
4 ägg, kokta i 6.5 minut
1dl charsiu juice
1dl vatten Topping:
Ramen nudlar
2st salladslök
10cm purjolök
Noriblad Gör så här:
Buljong:
I en stor kastrull koka upp fläskbenen och grisfötterna, låt koka i 15min, skumma bort allt skum. Häll av vattnet, spola med kallvatten någon minut för att bli av med allt skum. Fyll sedan upp kastrullen igen med ca 6l vatten eller tills det täcker benen. Ha i all lök plus ingefäran. Koka upp låt koka ca 30 min på medelvärme, sänk sedan till låg, sätt ett lock på glänt och låt små puttra i 8+ timmar ( för bästa resultat låt gå övernatten )
Sila sen bara bort benen, och vips så har du en magisk buljong! Char siu:
Stick massa håll med hjälp av en kniv på skinet, vänd på biten, och salta köttet. Rulla ihop sidan och knyt med tråd. Lägg i en kastrull.
Fyll upp med sojan, mirim, sake, vaten,ingefära, salladslök och vitlök. Smaksätt med socker, koka upp blandningen sätt på lock och ställ i ugn på 140°c i 3h, ta ut och lyft ur grisen, ställ i kyl övernatten eller minst 3h för att enklare kunna slicea den vid servering.. Spara vätskan.
När grisen kylts ner, dela den i tuna bitar som på filmen. Ägg:
Koka äggen i 6.5 minut, kyl ner och blanda lika delar av charsiu vätskan med vatten. Lägg i äggen och ställ i kyl över natten. Tare:
Koka kombu och bonito flakes med 2dl vatten. i ca 3min. Stäng av och låt stå i 10 min. Sila och blanda sedan med mirim, soja, och char siu vätskan. Några timmar senare..
Hacka toppingen, koka ramen, dela ägget.
I en skål går du i med 5msk tare och 4dl varm buljong, lägg sedan i nudlarna, ägget, toppingen, char siu och noriblad. Njut nu av din Tonkotsu Ramen! ( ej framför en skärm) Denna skapelsen är lycka i en skål! _________________________________ Min Köksutrustning: Min Trancherkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Pepparkvarn:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Trä Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Matutmaningen: 👊😁 – Kommentera med 3 olika ingredienser (minst en måste vara en grönsak)
– Sen tar jag på mig utmaning och försöker skapa något med dom Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
______________________ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x