Tempura Friterad Fisk!
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Tempura friterad fisk: med koriander majo 2-3portioner Ingredienser:
ca 500g torsk eller vilken fisk som helst funkar (även fryst torsk funkar, se bara till at tina upp den innna) Rimlag:
1l vatten
1msk salt Tempura smet:
2dl mjöl
1ägg
200ml Iskallt vatten eller bubbelvatten eller öl
( här kan du krydda den med vilken krydda du vill för mer smak) Koriander majonäs:
1kruka koriander
ca 30g spenat
1/2 vitlöksklyfta
3dl rapsolja
1ägg
1tsk dijon/senap
1/2tsk salt 1-2L Frityrolja/Rapsolja till fritering Gör så här:
Dela fisken i små bitar. blanda rimlagen tills saltet löst upp sig, gå i med fisken. låt ligga i minst 30 min.
lyft upp och torka av ordentligt. Koriander majonäs:
i en blender, gå i med koriander. spenat, vitlök och rapsoljan. mixa tills grön. sila genom sil. ( ställ i kylen någon minut för att svalna något)
i en bägare, ha i ett ägg, senapen och saltet, mixa med stavmixer i ca 20 sek. mata sen föriktigt i den gröna oljan tills den blir tjock. smaka av med ev mer salt. Tempurasmet:
Ha i Rapsolja i en kastrull och Sätt oljan på mellan 170-180°c.
I en skål ha i mjöl, ägg och vatten. blanda försiktigt ihop till en homogen smet, gärna med ätpinnar. man vill ha så mycket luft som möjligt i smeten.
( det gör inget om det finns små klumpar kvar, det är bara bra, blir mer krispigt när man väl friterar).
doppa fisken i smeten, se till så att hela fisken är täckt, och lägg försiktigt i fisken i den varma olja, håll gärna uppe den några sekunder innan du skläpper den helt för att förhindra att den inte sätter sig i botten. fritera sen bara tills den ser gyllende ut. ca 4-5min.
servera direkt! MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO
______________________________
Du kanske också gillar
Kebab Med Zeina Mourtada!
Tjenixen På er! Idag har jag bjudit in Zeina Mourtada Köket och vi lagar nachostallrik alá Libanon! Här hittar ni henne, in o följ och in o ge klärlek! Blogg: https://zeinaskitchen.se/fatteh-med-kott/ Isntagram: https://www.instagram.com/zeinaskitchen/ Hennes Böcker: https://www.adlibris.com/se/sok?q=zeina Här är receptet: https://zeinaskitchen.se/kafta-kottfarskeb… HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och … Continued
Kärleksmenyn | Vodkapasta och Crème brûlée!
Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER” På RABATT NU! https://www.bokus.com/bok/9789178872381/fa… Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Alla Hjärtans dag meny Vodka pasta med en twist: 2portioner Ingredienser: 2portioner: 200g valfri pasta 100g tärnad bacon eller panchetta 2vitlöksklyftor, skivade 0.5tsk chiliflakes 0.5dl vodka 1msk tomatpure … Continued
Nu Blir Det Lammracks!
”I samarbete med Landmann” 🚨OBS! NI HAR 10% RABATT MED KODEN ”FILIP10” 🚨 Här hittar ni El-grillen! https://landmann.com/scand/sv/produkt/e-pa… https://landmann.com/scand/sv/produkt-kate… – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Grillat Lammracks … Continued
Stekta Nudlar av en Äkta Kines! | Pappa Poon!
Farsan visar hur man gör äkta Kinesiska nudlar: Här finns han med: Youtube: https://www.youtube.com/user/MrKyp888 Instagram: https://www.instagram.com/kyp888/ Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i … Continued
Lär Simon Lussetti Laga Mat!
Tjenixen På er! Här hittar ni SImon, in och ge lite Kärlek: Youtube: https://www.youtube.com/user/Lussettivlogg Instagram: https://www.instagram.com/simonlussetti/ Tiktok: https://www.tiktok.com/@simon.lussetti?lan… HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: 4 pers 1kg Högrev, grovt tärnat 2 morot, grovt delad 2 lök … Continued
OMG Fluffy Pancakes!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued