0 röster

Så Skapar Du Egna Recept!

Tjenixen På er! HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING:
https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Recept:
2portioner Friterat bovete:
4msk bovete
5dl rapsolja/ friteringsolja
Salt Picklad silverlök:
2st silverlök, kvartad 1.2.3lag:
0.5dl ättika
1dl socker
1.5dl vatten
1tsk fänkålsfrön Sås:
2st schalottenlök, hackad
1 handfull av kantareller + halv kungsmussling
2dl vit vin
2-3msk skaldjursfond
3dl vatten
2dl grädde
1tsk champangevinäger
Salt
Skråv från 1 fisk ( guldsparid) Tillbehör:
100g+ bönor, haircoverts + vaxbönor,
200g kantareller
1msk smör 2st fjällad, urbenad fiskfiléer, jag använde mig av guldsparid/seabream
1msk salt
1l vatten Gör så här:
Fritera bovetet på 160°c i ca 3-4min. Fileea fisken. ( spara fiskskråvet ) Picklad silverlök:
dela silverlöken, se till så att roten håller ihop varje klyfta, Stek löken i en riktigt het stekpanna tills den nästan blir bränd på båda sidorna, det kommer att ryka om den. koka undertiden upp 1.2.3 lagen och ha sedan i löken i lagen. låt stå. ( obs löken håller sig i lagen i minst 2veckor), ta upp en eller två klyftor och dela dom i mindre klyftor/lökbåtar. Sås:
I en kastrull, svetta först på medelvärme kantarell och schalottenlök i ca 3-4min.
Gå i med vin, koka 2min, gå i med skaldjursfond, vatten, salt och fiskskråvet .låt småputtra minst 10min. (behöver du hälla i lite mer vatten så gör det.)
Gå i med grädden och låt koka tills hälften finns kvar, ca 10min, smaka av med champangevinäger. Och mixa sen såsen med stavmixer för extra skummighet. Fisk:
Blanda 1msk salt med 1l vatten tills saltet löst upp sig, ha i fiskfileérna. Låt ligga 30min.
Lyft ur torka ordentligt och olja in och salta skinet, stek i en het stekpanna skinsidan neråt, i ca 3-4min, tryck gärna ner fisken med hjälp av stekspade dom första 30sekunderna för att inte fisken ska curla upp sig. Vänd sedan på fisken och stäng av plattan. tillbehör:
Stek i en het stekpanna med rapsolja i kantarellerna och kungsmusslingen, ca 3min.
Gå i med bönorna och dem picklade silverlöksbåtarna/klyftorna
Stek i ca 2-3 min, bönorna ska fortfarande vara spänstiga, gå i med smör och servera allt! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Pizza stål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x