0 röster

Klassisk Stekt Strömming | Svensk Husmanskost!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Stekt strömming med potatismos, pressgurka och brynt smör: 4portioner: 24st strömmings filéer ( då får alla 3 st var)
1-2 dl ströbröd Dillsmör:
0.5 kruka dill, hackad
250g smör
1tsk salt
3msk kaviar
1tsk vitpeppar
1msk picklings juice från pressgurkan
zest från 1 citron Pressgurka:
0.5 gurka, tunt skivad
Lag:
1dl 12%ättika
1dl socker
1dl varm vatten
1msk fänkålsfrön, rostade i stekpannan, ca 2min
0.5 kruka dill, hackad Potatismos:
1kg potatis, mjölig
200g smör
2dl mjölk
1dl grädde
salt Brynt smör:
200g smör tillbehör: Citron Gör så här:
Koka potatisen mjuk i rikligt saltat vatten.Värm smöret, mjölken och grädden tills varm ( i mikron ). sila av vattnet från potatisen, och gå i med den varma mosvätskan, blanda allt med elvisp till ett perfekt mammamos! smaka av med lite saltilinen! Blanda lagen till presgurkan, ha i gurkan, ställ undan. Blanda allt till Dillsmöret i en bunke tills något fluffigt, lägg i spritspåse (om du har), annars använd två stycken skedar lite senare istället bara. Strömming:
Klipp bort ryggfenorna med sax.
strö på ett bord eller på en tallrik ett tunt lager ströbröd. Lägg strömmingen (skinsidan neråt) på ströbrödet, fyll den med dillsmöret, placera sedan en annan strömming på den strömmingen, skinsidan uppåt, och strö på lite ströbröd på den med. tryck till försiktigt och uppreppa tills all strömming är panerad.
stek sedan strömmingen i en stekpanna på medelhög värme med rapsolja, ca 3-4min, vänd strömmingen och gå i med en klick smör, stek ytterligare 3min. i en kastrull Bryn smöret på medelhög värme tills gyllene och doftar nötigt. vispa i mellanåt. Servera! Tips:
Blir det strömming över så lägg i dom i picklingslagen, och låt dom picklas en dag, perfekt att ha på smörrebrödet till frukosten dagen därpå! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Trä Skärbrädan:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x