Riktig Biff med Rödvinssås!
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
_________________________ Recept: För två personer: Kött:
2st Ryggbiff/ entrecote ca 350g st, 2,5 – 4cm tjocka
1vitlök
1/2 kruka timjan
50g smör Morotspure: ( det blir rätt mycket pure, ca 4portioner)
ca 10st morötter, ner skivade
100g smör
1vitlöksklyfta
1tsk riven ingefära
3dl grädde Sås:
3 dl rödvin,( helst en med hög fruktsyra, behöver inte vara dyrt, husets röda du hittar på typ coop eller ica funkar med.)
1/2 silverlök/gullök, hackad
1/2 kruka timjan
1.5dl vatten
2- 3msk kalvfond
1tsk socker
1/2tsk sherryvinäger
salt o peppar Tillbehör:
ca 200g mini morötter, delad på mitten
1/2 silverlök/gullök, skivad i båtar
1 nypa chiliflakes
salt o peppar
1msk honung
hackad timjan Topping, röd shisokrasse och kryddkrasse (om man vill) Gör så här: Morotskräm:
I en kastrull ha i de skivade morötterna, smöret, vitlöken och ingefäran, koka på medelhög värme ca 15min, rör om då och då.
när dom blivit lite mörkare i färg gå i med grädde och koka ner ca 3-4min.
mixa slät och smaka av med salt. Sås:
I en kastrull ha i den hackade löken och fräs i rapsolja tills brun på medelhög värme, gå i med rödvinet och koka ner till hälften. gå i med resten, koka upp och låt puttra på medelvärme tills önskad konsistens, ( ca 1/3 av vätskan finns kvar, typ 15min). red av med Maizena och vatten mix och smaka av med salt, peppar och sherryvinäger. Biff:
Ta ut Biffen från kylen minst 15min innan, (det går snabbare då)
Sätt ugnen på 100°c.
olja in och salta biffen (Rapsolja), stek sedan biffen i en riktigt het stekpanna med rapsolja tills fin färg på ena sidan, ca 2-3min. (OBS: det kommer att bli mycket rök)
vänd biffen och sänk värmen till medelhög gå i med vitlök, smör och timjan, ös biffen några gånger, lyft av den från stekpannan, lägg på en plåt/ tallrik och lägg in den i ugnen tills en innertemperatur på 55-58°c( medium rare),
ta ut och låt vila minst 5min. Tillbehör:
Koka upp en kastrull med saltat vatten, ha i morötteran och låt ligga i ca 3min. gå i med löken och låt ligga ytterligare 2min. häll av och skölj med kallt vatten.
Stek sen i samma stekpannan som biffen stektes i morötterna och löken, ha i chiliflakes, salt och peppar, honungen och timjan. stek tills dom är varma. ca 2-3min på medelhög värme. ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Trä Skärbrädan:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…
Du kanske också gillar
Moules Marinières med det Frasigaste Vitlöksbrödet!
Idag blir det Moules marinières: ”I Betalt samarbete med Tryffelsvinet och Vinet: Chateau Bonnet Blanc” Här hittar du mer information: https://tryffelsvinet.se/ https://tryffelsvinet.se/produkter/2020-ch… Vinet: Chateau Bonnet Blanc https://www.systembolaget.se/produkt/vin/c… Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER” https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Moules marinières: Vitvinskokta blåmusslor … Continued
Detta är RIKTIG Kinamat: Char Siu!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Mat till Dejten: Pasta med Lax
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Vilken Youtuber Gör Bäst Pizza? | Ft. Emil Hansius & Gordon Dewoon
In och Ge lite Kärlek till Grabbarna! 😁⬇️ Emil Hansius Kanal: https://www.youtube.com/results?search_que… Gordon Dewoons Kanal: https://www.youtube.com/results?search_que… PIZZA CHALLENGE! VILKEN YOUTUBER GÖR BÄST PIZZA?! 🍕 Det ska vi ta reda på ! Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett … Continued
Kebab Med Zeina Mourtada!
Tjenixen På er! Idag har jag bjudit in Zeina Mourtada Köket och vi lagar nachostallrik alá Libanon! Här hittar ni henne, in o följ och in o ge klärlek! Blogg: https://zeinaskitchen.se/fatteh-med-kott/ Isntagram: https://www.instagram.com/zeinaskitchen/ Hennes Böcker: https://www.adlibris.com/se/sok?q=zeina Här är receptet: https://zeinaskitchen.se/kafta-kottfarskeb… HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och … Continued
Kyckling med Sötsur sås av en Äkta Kines | Pappa Poon!
Här Hittar ni min KOKBOK ”Favoriter” https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Halloj Spiskrigare! Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: 4portioner 3st kyckling bröst, grovt delad 1l rapsolja till fritering 1msk japansk soja salt och Msg ( om man vill ) vitpeppar 1st Rödlök, grovt delad 1 st gul, … Continued