0 röster

OMG EN HEMGJORD ÄKTA KEBABTALLRIK!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! SÅ VÄLKOMMEN! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
__ Recept: Kebabtallrik: Egna Pommes:
Mjölig potatis som king edward potatis passar bäst till, räkna på ungefär 2-3 stora potatisar per portion. Gör så här:
Skala potatisen, dela den i ca 1cm stavar, lägg i bunke och skölj i vatten några gånger så att stärkelsen försvinner, fyll på nytt och låt ligga ca 10min.
Häll av och torka noga, fritera på 130°c i frityr eller rapsolja i exakt 8min.
Ta upp och kägg på papper, vänta 10min och fritera igen på 180°c tills dom ser ut som pommes ska, ca 2-4min. kebab:
500g nötfärs
500g lammfärs
1tsk salt
1tsk torkad oregano
1tsk paprikapulver
1tsk vitlökspulver
1tsk lökpulver
1tsk spiskummin
peppar
2msk mjöl kebabsås:
1dl turkisk yoghurt
1dl majonäs
1/2tsk socker
1vitlöksklyfta, riven
1/2tsk lökpulver (om man vill)
1/2tsk paprikapulver
2msk heinze chilisås
1-2msk vatten
salt peppar Tillbehör:
isbergsallad, gurka, rödlök, tomat, feferoni Gör så här:
kebab:
blanda alla ingredienser i en skål, lägg på dubbla lager plastfolie och forma till en tjock korv, tryck och kläm på den någon minut för att arbeta bort ev. luftbubblor, rulla sen ihop och låt marinera i minst 30 min, eller över natten.
ta bort rullen från plasten och lägg på dubbla lager aliminiumfolie, rullaihop men låt ändarna vara öppna, så att vätska kan sippra ut under tillagning. lägg köttbiten på galler med plåt undertill och baka i ugn i 3h på 100°c . stäng sedan av ugnen och låt kebaben ligga kvar i 30 minuter till. ställ sedan in den i kyl i minst 2h, eller över natten. skär tunna skivor av kebaben med kniv eller hyvla med skalare.
Blanda kebabsåsen och njut! __ Min Köksutrustning: CHAMPION FRITÖS: 399:-
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x