0 röster

Detta är RIKTIG Kinamat: Char Siu!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ SÅ VÄLKOMMEN! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
__ Recept: Kinesisk BBQ av fläskkarré. ”Char siu”
-En klassisk härligt söt och aromatisk traditionell kinesisk rätt. Serveras med förvälld Pak choi och rykande färskt ris. 4 portioner
30min i marinad + tillagning 30min Kött:
1kg fläskkarré i bit
1msk honung Marinad:
2 msk vitt vin eller risvin
4 msk socker
2 kryddmått fivespice
1 mortlad stjärnanis
1dl hoisin (kinesisk sås som finns i alla asiatiska livsmedelsaffärer) Sallad:
3st Pak choi
1 l vatten
ostronsås Till servering:
kokt ris
Filips söta sojasås
Koka upp 1/2dl kikoman soja, 1/2dl vatten och en 1/2dl socker. Koka tills sockert löst upp sig ( går att spara i kylen i flera dagar) Gör så här: Blanda alla ingredienser till marinaden, stycka och skär fläskarrébiten i 8 långa”cylinderformade bitar (OBS: skär längs med fibrerna)”. Marinera sedan köttet i en plastpåse eller skål. Marinera minst 30 min, ju längre den får stå desto bättre 24h är optimalt.
Sätt ungen på 200°c, lägg det marinerade köttet på galler (Spara marinaden), ha en plåt med en skvätt vatten under. Ställ in allt i ugn och stek i ca 20 min eller tills innertemperatur visar 70°c, vänd efter 10 min på alla bitar. och pensla på med honung och vattenmix.
När köttet är klart ta ut och låt vila minst 10 min.
”Ha i en skvätt vatten och koka marinaden i ca 5min, och vips så har du en supergod sås” Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwiks Bakstål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
__ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x