0 röster

Hemgjord Äkta Wallenbergare | Svensk Husmanskost!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
4st wallenbergare Wallengergare:
500g Kalvfärs
12g salt (1 1/2 tsk)
3st äggulor
iskall 3dl vispgrädde ( inte frusen)
1/2tsk vitpeppar eller epirich
ca 1dl panko/ ströbröd
smör till stekning Potatismos:
1kg potatis, mjölig
200g smör
2dl mjölk
1dl grädde
salt Rårörda lingon: ( Blanda )
3dl frysta lingon
1dl socker Brynt smör:
200g smör Tilbehör:
kokta ärtor ( ett måste! ) Gör så här:
Koka potatisen mjuk i rikligt saltat vatten.Värm smöret, mjölken och grädden tills varm ( i mikron ). sila av vattnet från potatisen, och gå i med den varma mosvätskan, blanda allt med elvisp till ett perfekt mammamos! smaka av med lite saltilinen! Wallenbergare:
i en matberedare, gå i med färsen, äggulorna, vitpepparn och saltet, mixa 30 sek, skrapa ner från kanterna med slickepot och sätt matberedaren igen, mata sen i den iskalla grädden i en tunn stråle till du har en härlig smet.
blöta fingrarna med vatten och forma sen 4st biffar. ställ i kylen och låt vila minst 10 min.
Panera sen färsbiffarna med Panko och stek på medel värme i rikligt med olja i ca 5-6min på vardera sida, när du väl vänder så går du i med en smöret. innertemperaturen du är uteefter är mellan 65°-70°c. Koka ärtorna och bryn smöret,
Är lingonen fortfarande lite småfrusna när det är dags att äta så plinga dom lite snabbt i mikron*
Servera och njut! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Trä Skärbrädan:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Pizza stål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x