1 röster

Friterade Vårrullar av en Äkta Kines | Pappa Poon!

Tjenixen På er! Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
ca 24st vårrullar 1-2l frityrolja/ rapsolja ”180°c” 1 förpackning vårrullepapper ( finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker, ligger i frysen oftast)
1/2 vitkål, strimlad
1/2 gullök, strimlad
1stor morot, strimlad i tunna stavar
1 ask böngroddar
100g tunna risnudlar eller glasnudlar, blötlagda i 3min i kokande vatten och sen avsköljt med kallt.
1 1/2 tsk salt/ MSG
3/4dl oystersås
4msk japansk soja
vitpeppar och svartpeppar
2msk sesamolja Sweet chili:
3msk chiliflakes
4msk hackad vitlök
4msk socker
3-4dl vatten
1-2msk maizena eller potatismjöl + 3msk vatten Gör såhär:
Koka Sweet chilin i en kastrull, låt puttra 3-5min. red den sen med maizena och vattenmix tills det tjocknar. ställ svalt. Vårrullar:
Stek allting i en wok eller stekpanna, ha i alla ingredienser förutom böngroddar och glasnudlar. stek ca 5min på medelhög värme. gå i med glasnudlar och böngroddar och stek 2min. häll av och ställ svalt. det ska bli ljummet/ lättarbetat med fingrarna.
Mixa ett vårrulleslimm: 3msk vetemjöl och 3msk vatten.
lägg sedan ett vårrulles pappersark som en diamant, lägg på den ljumna/avsvala fyllningen i mitten ( lite närmare mot dig) vik över, pressa inåt och rulla, vik in kanterna och pensla med limmet på toppen av ena spetsen och rulla ihop.
vid 16:30 i videon ser ni hur jag menar.
lägg vårrullarna under en handduk och upprepa.
blir det vårrullsark över så går det att frysan in igen.
fritera sedan i 3-4min på 180°c eller tills dom ser lite lätt gyllene ut!
servera med sweet chili såsen. ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x