0 röster

Filip vs Zeina | Vem gör bästa maträtten?

Halloj Spiskrigare!
( Reklam För Bavaria blu och Wernersson Ost )
Här hittar du mer ostar:
https://www.wernerssonost.se/kategori/30/b… Citat från Bavaria blu:
”Om du har fjället i dina ådror är du från Bergader.”
”Det är lätt att märka att moder jord har varit god mot oss. Täta skogar, ren luft, gröna ängar, betande kor och berg vars toppar alltid är vita. Det är därför vi kallar oss Bergader. på svenska betyder det ”fjällåder” och det är även namnet på spontana bäckar och uppstår från glaciärer.
Att bo här betyder att hedra och respektera naturen och att vi tillverkar ostar med smak som bara mjölk från ett fjäll som vårt kan ge. Från 1902 arbetar vi med forntida visdom och stor kärlek till vår vackra dal. Så om du har fjället i dina ådror är botemedlet enkelt: leta efter dess smak i våra ostar.” Här hittar ni Zeina:
https://zeinaskitchen.se/
https://www.youtube.com/channel/UCmmVVdWBn… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Filips Ostsallad:
4 portioner: Mandlar:
120g mandelspån
3msk honung Dressing:
2msk söt senap
2msk rödvinsvinäger
1-2dl rapsolja Sallad:
2st romansallad, grovt delad
200g mixad sallad
2 avokado, skivad
2 päron, skivad
3st salladslökar, tunt skivad
150g valfri Bavaria blu: jag använde mig av ”tasty blu”
kryddkrasse 1 ask Gör såhär:
I en medelvarm panna, stek mandelspånen tills de börjar få färg, häll i honungen och rör om. Häll av och låt svalna.
Dressing:
Lägg senap och vinäger i en skål, häll försiktigt ner oljan i en tunn stråle, blanda med visp hela tiden tills den tjocknar.
Sallad:
Blanda alla grönsaker, slå på dressingen, toppa med den smulade osten, krasse och de söta mandlarna. Krämig pasta med Bavaria Blu 4 portioner
150 g Bavaria Blu Rich & Creamy 500 g kycklingfilé
200 g champinjoner
3 st vitlöksklyftor
5 dl grädde
Ca 1 msk japansk soja
Svartpeppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Spaghetti
Balsamico Ruccola
Cocktailtomater Gör såhär:
Hacka kyckling i bitar, finhacka vitlök, och hacka champinjoner i skivor. Hetta upp olja och stek kycklingen tills den får färg. Vänd i vitlök, champinjoner och stek under omrörning i ca 4 min. Tillsätt grädde, rikligt med svartpeppar, lite soja och låt såsen puttra utan lock i ca 15 min. Vänd i Bavaria Blu Rich & Creamy som du bryter i bitar, rör runt i ca 3 min och låt smälta in i såsen på medelvärme. Servera gärna med pasta, ruccola och tomat.
______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv, Denna rekommenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockkniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x