0 röster

Frasig Kycklingschnitzel | Filip Poon

Halloj Spiskrigare! Nu blir det Kyckling schnitzel!
”I Betalt samarbete med Tryffelsvinet och Vinet: Chateau Bonnet Blanc” Här hittar du mer information:
https://tryffelsvinet.se/ https://tryffelsvinet.se/produkter/2020-ch… Vinet: Chateau Bonnet Blanc https://www.systembolaget.se/produkt/vin/c… Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER”
https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Frasig Kyckling Schnitzel med aromatiska grönsaker kycklingsky smaksatt med vitvin och kryddsmör: 2p 25min Ingredienser:
2st Kycklingfiléer
3dl rapsolja Panerning:
1dl mjöl
2ägg, uppvispat
1dl panko Kryddsmör:
100g smör, rumstempererat ( går att värma på i mikron i ca 10-20sek)
1tsk rökt paprikapulver
2msk finhackad persilja, eller 1tsk torkad
1tsk tomatpuré
1msk tabasco
2st vitlöksklyftor, rivna
1/2tsk flingsalt Aromatiska grönsaker:
1st rödlök, grovt skivad
1st vitlöksklyfta, skivad
1st selleristjälk, skivad
150g hair covers
10-15 små cocktail tomater
2msk kapris
2msk kycklingfond
1.5 dl Vittvin: Chateau Bonnet Blanc topping:
1ask kryddkrasse eller valfri ört Gör såhär:
Blanda det rumstempererade smöret med alla ingredienser för kryddsmöret. Ställ åt sidan. Dela Kyckling filéerna i mitten men skär inte helt igenom, öppna upp, lägg kycklingbrösten mellan plastfolie, och banka tunt, med hjälp av kött hammare eller baksidan av en kastrull. Panera sedan kyckling, först i mjöl, sedan i ägg och tillsist i Panko.
Hetta upp olja i en stor stekpanna, ca 1-2cm tjockt lager olja helst. och stek/fritera sedan kycklingen. på medelhög värme, ca 3-4min på varje sida.
lyft ur och salta.
Häll över rapsoljan i en värmetålig skål.
Stek sedan dom aromatiska grönsakerna.
Ha först i selleri, lök och vitlök, fräs i 2-3min. gå i med hair covers, tomat, kapris kycklingfond och det vita vinet. koka ner tills ca 1/3 av vätskan finns kvar. salta efter smak.
servera sedan med dom aromatiska grönsakerna i botten följt av den frasiga kyckling schnitzeln, lägg på kryddsmöret och toppa med krydda krasse. njut! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x