0 röster

Äkta Semla!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ SÅ VÄLKOMMEN! Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: 6-7st semlor Fördeg:
1dl mjölk
2dl mjöl
12g jäst Blanda/knåda till en slät deg ( ca 8min ) Tillsätt sedan:
1.5dl mjöl
1/2 ägg (andra hälften går åt till pensling av bullarna senare)
1 nypa salt
2msk malen kardemumma
50g smör
1/2dl socker Blanda med degkrok i ca 15min eller tills degen är elastisk ( går också att knåda)
Rulla ut degen till en tjock korv och Dela degen i 6 lika stora bitar.
rulla dom bitarna till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper under.
Lägg sedan en handduk över och låt jäsa till dubbel storlek ca 2h. Pensla sedan bullarna försiktigt med ägg och grädda i mitten av ugnen på
200°c i ca 10-12 min.
ta ut och låt svalna minst 15min. Mandelmassa:
200g
50g rostade mandlar (mandlar i ugn på 160°c i ca 15min)
ca 1dl vatten blanda allt som i videon Karamelliserade mandlar:
100g sötmandel
3msk vatten
3msk socker
(blanda socker och vatten tills sockert löst sig och häll det sen över mandlarna och rosta i ugn ca 20min på 160°c, (dom kommer kännas klediga först men när dom sen kyls ner så blir dom krispiga) 3-5dl vispad Grädde*
Florsocker* ______________________________ Min Köksutrustning: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Diskmaskin, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Trä Skärbrädan:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Pizza stål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x