0 röster

Äkta BBQ Pulled Pork! | BBQ Burgare!

”I samarbete med Landmann”
🚨OBS! NI HAR 10% RABATT MED KODEN ”FILIP10” 🚨 Här hittar ni Grillen! Vinson 500
https://landmann.com/scand/sv/produkt/vins… OBS! Den finns i olika storlekar med!
https://landmann.com/scand/sv/produkt-kate… Här hittar du Hickory spån:
https://landmann.com/scand/sv/produkt-kate… Grilltänger:
https://landmann.com/scand/sv/produkt/pure… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Äkta BBQ Pulled Pork! | BBQ Burgare! 7-8h
4+ portioner Ca 1kg fläskkarré i bit Funkar även med en 2kg bit
0.5dl äppelcidervinäger i sprayflaska ( om man vill. vatten funkar med)
Burgare bröd Rub:
4msk salt
4msk peppar
2msk paprikapulver
1msk vitlökspulver
1msk lökpulver Cole slaw:
1dl majonäs
1morot, riven
1/2 huvud spetskål/vitkål, tunt skivad
1 rött äpple, skivat i stavar
3msk picklinglag från rödlöken eller citron Picklad lök:
1-2 rödlökar tunt skivad 1.2.3lag
0.5dl ättika 12%
1dl socker
1.5dl vatten Elden:
valfritt Trä tex. hickory, björk, ek
kolbriketter
aliminiumfolie Gör så här:
Starta grillen/ smokern, Med kål och några träbitar i. Få upp en fin och het kolbädd.
Hetta upp den till 120-140°c (jag brukar hålla mig runt 135°c).
Spjället brukar jag stänga lite mer än halvvägs och skorstenen vrider jag till 1/3 öppen.
– ”Valfritt” Jag brukar placera en aliminiumskål med vatten i Grillen, det kommer att göra köttet lite mer saftigt.
– Blir det för varmt? öppna locket och vädra.
– Blir det inte varmt? öppna Eldstaden i några minuter och öppna spjäll och skorsten fullt.
Öppna Spjäll och skorsten = värme
Stängd spjäll och skorsten = kväver elden, och det blir kallare i grillen. Blanda kryddrubben, olja in och Rubba sedan fläskkarré biten. täck ordentligt.
Placera på Grillen stäng locket och låt vara i 2.5h.
Öppna och spraya med äppelcider vinäger. Rök ytterligare i 2- 2.5h
Mata elden med mer kol och trä allt efter som så att temperaturen hålls. Efter ca 5h i grillen den ska ha mörknat och blivit nästan svart. vik in köttbiten i dubbla lager aliminiumfolie, spraya den först med äppelcider vinäger innan du viker in den. Lägg sen den folieinvikta köttbiten på grillen igen och rök ytterligare 1-2h. Ta sen av från grillen, öppna upp foliet något så att ångan kan komma ut och låt vila minst 20min.
riv sen ner BBQ Köttet till Pulled Pork! här kan man om man vill gå i med BBQ sås om man vill göra det lite mer såsigare. Blanda Coleslaw.
Pickla löken ( gör detta medans köttet röks på grillen.)
Servera med hamburgarbröd, och salladsblad.
Njut av din BBQ pulled pork burgare! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Trä Skärbrädan:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x