0 röster

Gyudon: Japansk Risskål med Biff | Filip Poon

Här Hittar ni min KOKBOK ”Favoriter”
https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Halloj Spiskrigare!
Nu blir det Gyūdon Japansk risskål med biff!
Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Gyūdon:
2 portioner 300-400g Tunt skuret nötkött, tex: högrev, entrecote
( Tips: Finns att köpa i frysdisken i asiatiska livsmedelsbutiker. Eller Köp hem en bit entrecote eller högrev, lägg i frysen i 30min, ta ut och skär så tunt du kan)
1 stor gullök, grovt delad
1 tum stor ingefära, skivad i tuna stavar
4dl kycklingbuljong ( 4dl vatten + 2msk kycklingfond) eller dashi
4msk japansk soja (kikkoman)
2msk sake
1msk socker
2msk mirin till servering:
Kokt ris ( rundkornig japanskt ris eller jasminris) salladslök, äggula och furikake/sesamfrön Gör såhär:
Fixa köttet, koka ris.
Häll kyckling buljongen i en stekpanna ha i löken och ingefäran. gå i med sojan, sake, socker och mirim, koka upp och låt koka tills ca 2/3 av vätskan finns kvar, ca 4-5 min.
gå i med det tunt skurna köttet och koka på medelvärme tills köttet blivit så mört som du vill ha det. Jag kokte mina i ca 4 min. ( skumma av evntuell skum)
servera direkt, ris i skålen, följt av gyudon och en äggula, salladslök och furikake.
______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x