Äkta BBQ Pulled Pork! | BBQ Burgare!
🚨OBS! NI HAR 10% RABATT MED KODEN ”FILIP10” 🚨 Här hittar ni Grillen! Vinson 500
https://landmann.com/scand/sv/produkt/vins… OBS! Den finns i olika storlekar med!
https://landmann.com/scand/sv/produkt-kate… Här hittar du Hickory spån:
https://landmann.com/scand/sv/produkt-kate… Grilltänger:
https://landmann.com/scand/sv/produkt/pure… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Äkta BBQ Pulled Pork! | BBQ Burgare! 7-8h
4+ portioner Ca 1kg fläskkarré i bit Funkar även med en 2kg bit
0.5dl äppelcidervinäger i sprayflaska ( om man vill. vatten funkar med)
Burgare bröd Rub:
4msk salt
4msk peppar
2msk paprikapulver
1msk vitlökspulver
1msk lökpulver Cole slaw:
1dl majonäs
1morot, riven
1/2 huvud spetskål/vitkål, tunt skivad
1 rött äpple, skivat i stavar
3msk picklinglag från rödlöken eller citron Picklad lök:
1-2 rödlökar tunt skivad 1.2.3lag
0.5dl ättika 12%
1dl socker
1.5dl vatten Elden:
valfritt Trä tex. hickory, björk, ek
kolbriketter
aliminiumfolie Gör så här:
Starta grillen/ smokern, Med kål och några träbitar i. Få upp en fin och het kolbädd.
Hetta upp den till 120-140°c (jag brukar hålla mig runt 135°c).
Spjället brukar jag stänga lite mer än halvvägs och skorstenen vrider jag till 1/3 öppen.
– ”Valfritt” Jag brukar placera en aliminiumskål med vatten i Grillen, det kommer att göra köttet lite mer saftigt.
– Blir det för varmt? öppna locket och vädra.
– Blir det inte varmt? öppna Eldstaden i några minuter och öppna spjäll och skorsten fullt.
Öppna Spjäll och skorsten = värme
Stängd spjäll och skorsten = kväver elden, och det blir kallare i grillen. Blanda kryddrubben, olja in och Rubba sedan fläskkarré biten. täck ordentligt.
Placera på Grillen stäng locket och låt vara i 2.5h.
Öppna och spraya med äppelcider vinäger. Rök ytterligare i 2- 2.5h
Mata elden med mer kol och trä allt efter som så att temperaturen hålls. Efter ca 5h i grillen den ska ha mörknat och blivit nästan svart. vik in köttbiten i dubbla lager aliminiumfolie, spraya den först med äppelcider vinäger innan du viker in den. Lägg sen den folieinvikta köttbiten på grillen igen och rök ytterligare 1-2h. Ta sen av från grillen, öppna upp foliet något så att ångan kan komma ut och låt vila minst 20min.
riv sen ner BBQ Köttet till Pulled Pork! här kan man om man vill gå i med BBQ sås om man vill göra det lite mer såsigare. Blanda Coleslaw.
Pickla löken ( gör detta medans köttet röks på grillen.)
Servera med hamburgarbröd, och salladsblad.
Njut av din BBQ pulled pork burgare! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Trä Skärbrädan:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Du kanske också gillar
Tom Kha Gai | Filip Poon
Här Hittar ni min KOKBOK ”Favoriter” http://adlibr.is/favoriter Halloj Spiskrigare! Idag blir det Den thailändska rätten Tom kha gai! Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Tom Kha Gai Ingredienser: 600ml kyckling buljong 2st citrongräss, grovt delad ca 1 tumstor galangal eller ingefära, grovt delad 2-3 … Continued
Ni frågade om det: Spaghetti med Köttfärssås!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Mat på 5 snabba! #5
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Den Ultimata Rostbiffmackan!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ BÄSTA Mandolinen: https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Recept: Rostbiff: ca 1kg rostbiff eller rostas, … Continued
Mamma Poons Köttbullar med Gräddsås!
Tjenixen På er! Tack Mamma För att du Lagade Köttbullar med mig! Här hittar du henne: https://www.instagram.com/katharinapoon/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Mammas Poons Köttbullar med Gräddsås och Mammamos: 4portioner: ca 45min Ingredienser: Mamma Poons Köttbullar: 1kg blandfärs 2st stora gullök( eller 3st … Continued
OMG Fluffy Pancakes!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued