En Äkta Prinsesstårta! | Ft. Camilla Hamid!
https://www.youtube.com/channel/UCHslLFFB8… Hennes Bok:
https://www.adlibris.com/se/bok/baka-utan-… Nästan samma Bakmatta som vi använde:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING:
https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Räcker till 10-12 bitar. Tårtbotten: 4 ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2 tsk vaniljsocker Vaniljkräm: 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 3 stora äggulor 2 msk maizena 1,5 msk strösocker 0,5 tsk vaniljpulver eller vaniljpasta Fyllning: 0,5 dl hallonsylt 4 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker Dekoration: 750 g grön marsipan rosa marsipan till ros 50 g mörk choklad florsocker att pudra med majsstärkelse till utkavling Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner vetemjöl, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna lite grann innan du vänder den upp och ner på ett galler.
Rör samman allt till vaniljkrämen i en kastrull.
Låt sjuda på svag värme under konstant omrörning tills krämen börjat tjockna.
Ta bort kastrullen från värmen och vänd över krämen i en skål.
Låt krämen svalna helt och hållet rumstemperatur innan du fyller din tårta med den.
Dela din tårtbotten i tre delar och placera det understa lagret på ett tårtfat. Fyll första lagret med hallonsylt och andra lagret med vaniljkräm.
Vispa upp grädden till fasta toppar och smaksätt med vaniljsocker. Lägg ett generöst lager på toppen av tårtan och täck tårtan med ett tunnare lager (ca 1 cm) runtom. Ställ tårtan i kylskåpet för att stelna medan du kavlar ut marsipanen.
Knåda marsipanen tills den blir mjuk för hand och kavla ut den ca 3-4 mm tjockt. Använd majsstärkelse om marsipanen fastnar, allra lättast blir det med en utkavlingsmatta. Viktigt att marsipanen är större än vad som behövs för att precis täcka tårtan så att du har marginal.
Vänd marsipanen över den kalla tårtan. Släta ut och skär bort överflödig marsipan.
Dekorera tårtan med smält, avsvalnad choklad, marsipanros och florsocker. ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Trä Skärbrädan:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…
Du kanske också gillar
Vem Gör Bästa Hamburgaren? | Storebror Vs. Lillebror? ( Pappa Avgör )
Storebror Vs Lillebror Vem Gör Bästa BORJAREN? Pappsen får avgöra Här hittar ni Oliver: https://www.instagram.com/oliver8poon/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: ______________________________ Min Köksutrustning: Kyl-frys, Neff Induktionshäll, Neff Ång-Ugn, Neff Diskmaskin, Neff Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven: https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven: https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min … Continued
Tokyo vlogg: Monster Cafe, Gyoza och Massa Mer!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Asiatisk Lax i Ugn | Bästa Marinaden
Tjenixen På er! HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Asiatiskt lax i ugn: 20-25min 3-4portioner 500-700g lax 2st pakchoi jasminris Glaze: 2msk socker 4msk kikkoman soja 3msk mirim 1/2 lime juice 1msk sesamolja 2msk kimchi base … Continued
Kinesisk Fried Rice av en Äkta Kines (Min Pappa)
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Vad är Tonkatsu?
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
En Äkta Gräddtårta! | Ft. Camilla Hamid!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 In Och Ge lite Kärlek till Camillas Kanal! https://www.youtube.com/channel/UCHslLFFB8… – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: … Continued