0 röster

Vegetarisk Wellington! – Filip poon

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ Matutmaningen: 👊😁 – Kommentera med 3 olika ingredienser (minst en måste vara en grönsak)
– Sen tar jag på mig utmaning och försöker skapa något med dom ____________________________ RECEPT:
Veg Wellington: 6-8 p
1h+kyling ingredienser:
200g spenat
2st purjolök, tunt strimlat
3 vitlöksklyftor, rivna eller krossad
½ kruka timjan, nerhackad
500g skogs champinjon, kvartad
1dl rostade pumpakärnor (160°c i 15 min)
150g Getos, rumstempererad.
1 rulle smördeg, ca 260g
1ägg Gör så här:
I en stor kastrull, koka spenaten i saltat vatten i ca 30 sekunder, lyft av och lägg i kallt vatten. låt ligga några minuter och krama sen ur spenaten. Ställ åt sidan. Stek sen purjolöken, vitlöken och timjan på medelhög värme i den stora kastrullen tillsammans med lite rapsolja i 4-5min.
ha i svampen, 1 tsk salt och en msk smör, stek ytterligare 5min. ta av från plattan och rör ner pumpakärnorna, lägg allt i en stor sil eller durkslag och ställ åt sidan för att svalna och droppa av lite vätska. Blanda sen den kylda och avhängda svamp och lök blandningen tillsammans med getosen och spenaten.
dra ut plastfolie och lägg sen mixen i mitten,vik över plastet och forma till en cylinder på ca 25cm. lägg sen rullen i kylen ca 30min. Kavla ut smördegen till ungefär 30 x 25 cm, lägg på cylinder mixen, dra av plastet och pensla ett vispat ägg på kanterna av smördegen. vik och rulla sedan ihop cylindern, se till så att kanten hamnar underst, vik in ändarna och dekorera ett mönster på wellingtonen med hjälp av överbliven deg.
lägg wellingtonen på bakplåtspapper, pensla hela med ägg och grädda i ugn på 200°c i ca 30min eller tills gyllenbrun. Njut av din sakpelse!
____________________________ Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filipp8n/ ______________________ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filipp8n/

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x