0 röster

Tempura Friterad Fisk!

Tjenixen På er! Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Tempura friterad fisk: med koriander majo 2-3portioner Ingredienser:
ca 500g torsk eller vilken fisk som helst funkar (även fryst torsk funkar, se bara till at tina upp den innna) Rimlag:
1l vatten
1msk salt Tempura smet:
2dl mjöl
1ägg
200ml Iskallt vatten eller bubbelvatten eller öl
( här kan du krydda den med vilken krydda du vill för mer smak) Koriander majonäs:
1kruka koriander
ca 30g spenat
1/2 vitlöksklyfta
3dl rapsolja
1ägg
1tsk dijon/senap
1/2tsk salt 1-2L Frityrolja/Rapsolja till fritering Gör så här:
Dela fisken i små bitar. blanda rimlagen tills saltet löst upp sig, gå i med fisken. låt ligga i minst 30 min.
lyft upp och torka av ordentligt. Koriander majonäs:
i en blender, gå i med koriander. spenat, vitlök och rapsoljan. mixa tills grön. sila genom sil. ( ställ i kylen någon minut för att svalna något)
i en bägare, ha i ett ägg, senapen och saltet, mixa med stavmixer i ca 20 sek. mata sen föriktigt i den gröna oljan tills den blir tjock. smaka av med ev mer salt. Tempurasmet:
Ha i Rapsolja i en kastrull och Sätt oljan på mellan 170-180°c.
I en skål ha i mjöl, ägg och vatten. blanda försiktigt ihop till en homogen smet, gärna med ätpinnar. man vill ha så mycket luft som möjligt i smeten.
( det gör inget om det finns små klumpar kvar, det är bara bra, blir mer krispigt när man väl friterar).
doppa fisken i smeten, se till så att hela fisken är täckt, och lägg försiktigt i fisken i den varma olja, håll gärna uppe den några sekunder innan du skläpper den helt för att förhindra att den inte sätter sig i botten. fritera sen bara tills den ser gyllende ut. ca 4-5min.
servera direkt! MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO
______________________________

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x