0 röster

Årets Alla Hjärtans Dag Meny | 2021!

Tjenixen På er!
Glad alla hjärtans dag på dig!
HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟
https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Årets Alla Hjärtans dag meny: -Bakad torsk med tomater, pepparrot och potatispure
-Chokladkräm med friterat bovete och färska bär För två personer: ( desserten tar längst tid så börja med den) Bakad torsk med tomater och potatispuré:
Tar ca 1 timme. Ingredienser:
300g Torsk ( två fina bitar)
ca 14st små cocktailtomater, delade i mitten
1 liten rödlök, finhackad
1 msk sherryvinäger eller citronjuice/ champangevinäger /rödvinsvinäger
100g smör
2 msk färsk riven pepparrot
2 msk valfri fisk rom, forellrom, sikrom etc.
1 ask kryddkrasse eller dill Potatispuré:
500g potatis, mjölig, jag använde mandelpotatis
50g smör
1dl mjölk
1dl grädde
salt Gör så här:
Skala och Koka potatisen mjuk i rikligt saltat vatten.Värm smöret, mjölken och grädden tills varm ( i mikron ). sila av vattnet från potatisen, pressa genom potatispress och gå i med den varma mosvätskan, blanda allt, smaka av med salt. ( har du ingen potatispress så kan du mixa allt med elvisp istället*) Torka av torsken med papper, salta och olja in. sätt ugnen på 100°c.
Hetta upp en stekpanna, och salta den, lägg i fisken med skinsidan neråt och stek i ca 3min. överför sen till ugnsplåt, och baka klart i ugnen till en innertemperatur på ca 50°c, ca 10-15min. Fräs undertiden rödlök i rapsolja, gå i med tomaterna, smöret salt och peppar, låt steka i 3min. Gå i med sherryvinäger och fräs tills tomaterna blivit något mjuka, ca 2min. tomaterna ska fortfarande vara hela och ha lite textur kvar. ta ut torsken och servera med purén och riven pepparrot, rom och örter. _________________ Chokladkräm med friterat bovete och färska bär:
tar ca 3h ( går att göra krämen dagen innan),
Obs satsen jag gjorde i filmen var för mer än fyra portioner. Ingredienser:
för 2 portioner: 2dl grädde
2dl mjölk
60g socker ( 3/4 dl)
5st äggulor
150g mörk 70% choklad, nerdelat i mindre bitar 1 ask hallon
1 ask blåbär
florsocker 3msk bovete
1dl rapsolja Gör såhär:
i en kastrull blanda grädde, mjölk, socker och äggulor, sätt värmen på medel och vispa konstant tills krämen tjocknat, det gör den på 85°c. var försiktig så att du inte krämen koagulerar.
häll över den nu tjocka smeten i en skål med chokladen i, blanda tills chokladen löst upp sig, överför smeten till en form eller låt ligga kvar i skålen, lägg plast på ytan, ( för att förhindra att en hinna bildas), och ställ in i kylen, låt svalna helt.
Fritera under tiden bovetet i olja i ca 3-4min på 160-170°c. ta upp och salta.
När chokladkrämen blivit kall, överför till spritspåse och montera ihop dessertan, chikladkräm i botten, följt av bär och bovete och florsocker.
njut! Glad alla hjärtans dag! hoppas menyn går hem! ______________________________

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x