Moules Marinières med det Frasigaste Vitlöksbrödet!
”I Betalt samarbete med Tryffelsvinet och Vinet: Chateau Bonnet Blanc” Här hittar du mer information:
https://tryffelsvinet.se/ https://tryffelsvinet.se/produkter/2020-ch… Vinet: Chateau Bonnet Blanc https://www.systembolaget.se/produkt/vin/c… Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER”
https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Moules marinières: Vitvinskokta blåmusslor med frasigt vitlöksbröd. 2 p 20min Ingredienser:
1kg Blåmusslor ( i nät), sköljda och rensade
3dl Vittvin: Chateau Bonnet Blanc
2st vitlöksklyftor, skivad
2st schalottenlök, skivad
1.5dl nerkokt grädde eller 2dl färsk grädde
ca 1/2tsk salt Örtbukett:
1/2 stjälk blekselleri
1st lagerblad
5-6kvistar färsk timjan
1 kruka persilja, endast stammarna Fiskbuljong:
3dl fiskbuljong ( 3dl vatten + 1 fiskbuiljong tärning )
2st champinjon, skivad
1/2 selleristjälk, skivad
1 schalottenlök, skivad
1msk smör Vitlöksbröd:
1/2 lång baguette
150g smör, rumstempererat
4st vitlöksklyftor, hackad
1/2tsk salt
peppar
1/2 kruka persilja, finhackad ( eller 1tsk torkad persilja ) Gör så här:
Koka upp allt till fiskbuljongen. låt koka ca 1 min. stäng av värmen och ställ åt sidan.
Rensa musslorna, montera örtbuketten med hjälp av ett större, tråd eller tvättat gummiband.
I en stor kastrull gå i med Örtbuketten, schalottenlök, vitlök, lite av vitlökssmöret eller två matskedar vanligt smör, fräs ca 2min på medelhög värme. gå i med fiskbuljongen och vinet. låt koka upp och låt koka ca 2-3min på hög värme. ha i Musslorna och sätt lock på, ånga i ca 3-4min.
gå sedan i med grädde och koka ytterligare någon minut till önskad konsistens. smaka av med salt och ev mer vin. Vitlöksbröd:
Skär baguetten på längden och blanda smöret med dom hackade vitlöksklyftorna, persiljan saltet och pepparn. bre ut på baguetten. Rosta i ugn på 200°c i ca 10min. ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO
Du kanske också gillar
Filip Testar Duvjakt! | Ft. Madeleine Från SideBySide
Halloj Spiskrigare! Idag Blir det duvjakt me side by side Madeleine OBS! Varning för känsliga tittare, detta är ett jakt avsnitt. Här Hittar ni min KOKBOK ”Favoriter” http://adlibr.is/favoriter In Och Ge Kärlek Till Madeleine och hennes kanal Side by Side: https://www.youtube.com/channel/UCzHnT-QGN… Madeleine Instagram: https://www.instagram.com/madeleinepetters… Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon … Continued
KONSTEN ATT LYCKAS MED SAFTIGA LUSSEBULLAR!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Mamma Poon vs Pappa Poon | VEM Gör Bäst Hamburgare?
Halloj Spiskrigare! Vem gör bäst burgare? Mamma poon eller Pappa poon? Rösta på din burgare i kommentarerna! Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3 Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ Dunderkniv: … Continued
Är det värt Pengarna? Dyrt vs. Billigt Kött!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Kebab Med Zeina Mourtada!
Tjenixen På er! Idag har jag bjudit in Zeina Mourtada Köket och vi lagar nachostallrik alá Libanon! Här hittar ni henne, in o följ och in o ge klärlek! Blogg: https://zeinaskitchen.se/fatteh-med-kott/ Isntagram: https://www.instagram.com/zeinaskitchen/ Hennes Böcker: https://www.adlibris.com/se/sok?q=zeina Här är receptet: https://zeinaskitchen.se/kafta-kottfarskeb… HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och … Continued
Den Näst bästa Soppan!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued