0 röster

Moules Marinières med det Frasigaste Vitlöksbrödet!

Idag blir det Moules marinières:
”I Betalt samarbete med Tryffelsvinet och Vinet: Chateau Bonnet Blanc” Här hittar du mer information:
https://tryffelsvinet.se/ https://tryffelsvinet.se/produkter/2020-ch… Vinet: Chateau Bonnet Blanc https://www.systembolaget.se/produkt/vin/c… Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER”
https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Moules marinières: Vitvinskokta blåmusslor med frasigt vitlöksbröd. 2 p 20min Ingredienser:
1kg Blåmusslor ( i nät), sköljda och rensade
3dl Vittvin: Chateau Bonnet Blanc
2st vitlöksklyftor, skivad
2st schalottenlök, skivad
1.5dl nerkokt grädde eller 2dl färsk grädde
ca 1/2tsk salt Örtbukett:
1/2 stjälk blekselleri
1st lagerblad
5-6kvistar färsk timjan
1 kruka persilja, endast stammarna Fiskbuljong:
3dl fiskbuljong ( 3dl vatten + 1 fiskbuiljong tärning )
2st champinjon, skivad
1/2 selleristjälk, skivad
1 schalottenlök, skivad
1msk smör Vitlöksbröd:
1/2 lång baguette
150g smör, rumstempererat
4st vitlöksklyftor, hackad
1/2tsk salt
peppar
1/2 kruka persilja, finhackad ( eller 1tsk torkad persilja ) Gör så här:
Koka upp allt till fiskbuljongen. låt koka ca 1 min. stäng av värmen och ställ åt sidan.
Rensa musslorna, montera örtbuketten med hjälp av ett större, tråd eller tvättat gummiband.
I en stor kastrull gå i med Örtbuketten, schalottenlök, vitlök, lite av vitlökssmöret eller två matskedar vanligt smör, fräs ca 2min på medelhög värme. gå i med fiskbuljongen och vinet. låt koka upp och låt koka ca 2-3min på hög värme. ha i Musslorna och sätt lock på, ånga i ca 3-4min.
gå sedan i med grädde och koka ytterligare någon minut till önskad konsistens. smaka av med salt och ev mer vin. Vitlöksbröd:
Skär baguetten på längden och blanda smöret med dom hackade vitlöksklyftorna, persiljan saltet och pepparn. bre ut på baguetten. Rosta i ugn på 200°c i ca 10min. ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x