0 röster

Klassisk Söndagsstek!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING:
https://filippoon.tipser.com/ ”Videon är i annonssmarbete med NEFF” Här hittar ni receptet: https://www.neff-home.com/se/recept-inspir… – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: 4portioner Kött:
1kg hel entrecote, nötinnanlår, biff eller fransyska ( ben kvar om man vill, och jag använde mig av en 2kg bit i filmen)
salt
rapsolja Rostade grönsaker:
1kg potatis, mjölig
4-6 morötter
4vitlöksklyftor, skivade
1kruka rosmarin, hackad
salt Pepparotskräm:
2dl creme fraiche
1msk champangevinäger/vitvinsvinäger
0.5dl riven pepparot
salt Gravy:
2st gullök, skivad
2msk mjöl
0.5l vatten
3mk kalvfond
1.5dl rödvin
( Köttsaften efter att köttet vilat)
1msk valfri marmelad, jag hade
salt &peppar Övrigt:
kokta ärtor, persilja Gör så här:
Köttet:
Sätt ugnen på grill på 230°c. Olja in och salta steken. lägg på galler med plåt under och ställ in i ugnen och rosta i 10-15min eller tills den fått färg.
Ta ut och och lägg den skivade gullöken under gallert.
Sätt ugnen på 140°c varmluft, ställ in köttet och löken och rosta köttet tills en innertemperatur på 60°c för medium. Ta ut, låt vil minst 20min, slicea upp. Sås:
Ta plåten med löken som köttet hängt över. häll mjölet, rör om och gå i med vattnet, skrapa i botten och överför till en kastrull. ha sedan i kalvfond, rödvin, marmelad, salt och peppar och koka på medelhög värme till såsen tjocknat något, 7-10min . sila och smaka av. känns den vattning så koka ner den ytterligare. Pepparotskräm:
blanda Creme fraiche, salt, vinäger och pepparroten. Rostade grönsaker:
Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är helt klar. sila och låt den ångas av något.
lägg dom på en plåt tillsammans med den skivade vitlöken och den hackade rosmarinen. lägg på morötterna, salta dom och gå på med rapsolja på både morötter och potatis, kast omkring potatisen i vitlöken och rosmarinen. rosta i ugnen medans köttet vilar på 200°c varmluft i ca 20-30min.
Koka lite ärtor och servera allt! njut! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Pizza stål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x