0 röster

Kärleksmenyn | Vodkapasta och Crème brûlée!

Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER” På RABATT NU!
https://www.bokus.com/bok/9789178872381/fa… Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Alla Hjärtans dag meny Vodka pasta med en twist:
2portioner Ingredienser:
2portioner: 200g valfri pasta
100g tärnad bacon eller panchetta
2vitlöksklyftor, skivade
0.5tsk chiliflakes
0.5dl vodka
1msk tomatpure
3-4dl grädde
1/2 zucchini, tärnad
1/3 röd paprika, tärnad
10st små tomater, delad
1 kruka hackad persilja Gör så här:
Fräs i en stekpanna Panchetta/bacon, vitlök, chiliflakes och en skvätt olja på medelhög värme tills baconet blivit lite gyllende, ca 3min. ha i zucchini, paprika och tomat. stek 1min.
gå i med vodkan och koka bort alkoholen, ca 1min. (obs det kan stänka här)
Ha sen i tomatpuren, stek i ca 1min och gå i med grädden. salta och låt koka minst 8min.
Koka pastan i saltat vatten, sila av, och häll i pastan i såsen gå i med persiljan, smaka av med salt och peppar. servera direktilinen! Crème brûlée: Blir 4st formar som jag hade i videon. 6 äggulor
1dl socker
5dl grädde
1dl mjölk
1vaniljstång socker till bränning + blow torch ( alternativ ugn på grill funktion 250°c) Gör så här:
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång.
Blanda socker och äggula.
Slå i den varma blandningen, lite i taget och vispa konstant.
Låt stå i minst 10 min. häll sedan smeten i formarna (ca 2dl i varje), ha ugnen på 100°c varmluft, grädda i mitten av ugnen i ca 1h ( mina formar fylldes med ca 3cm vätska)
ta ut och ställ i kylen minst 2timmar.
kontrollera att Dom är klara genom att skaka lite nätt på dom, dallrar hela bruleen så är dom klara.
Fördela sedan ett jämnt lager socker på och brän av brännare. eller Grilla i ugn på 250°c tills sockert karameliserat. OBS! Det går att använda glasburkar eller souffleformar eller annat porslin med tänk då bara på att tiden kan komma att variera något då eftersom smeten inte är utsprid på samma sätt som den va i dom formarna jag använde.
Men: kontrollera att Dom är klara genom att skaka lite nätt på dom, dallrar hela bruleen så är dom klara.
______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x