0 röster

Hemgjord Japansk Curry!

HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING:
https://filippoon.tipser.com/ – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Japansk Curry: Curry:
1-1.4kg högrev, delad i grytbitar
2-3l vatten ( ska vara så mycket så att det täcker grytbitaran i kastrullen)
2msk kalvfond/1 oxbuljongtärning
2 morötter, skalad, grovt delade
2 potatisar, skalad, grovt delade 100g smör
Ca ½ dl mjöl
1 gullök, skivad
150g shimeji svamp eller annan valfri svamp
2.5 msk curry
1msk garam masala
3msk ketchup
1.5 msk worcestershire sås
2msk japansk sojasås
1 äpple, finrivet
Salt Tillbehör:
Kokt ris och helst lite picklade japanska grönsaker Gör såhär:
Stek Grytbitaran i rapsolja tills dom får färg på alla sidor på hög värme, gör gärna det i omgångar.
Fyll sedan på vatten såvattennivån är ca 5cm ovanför köttet, ha i kalvfond. Koka upp, låt koka 3-4min och sänk värmen till medellåg, låt puttra minst 1 – 1.5 timme, skumma bort skummet som bildas med en sked. ( provsmaka en köttbit, är den seg och tuff låt gå ytterligare en 15min.)
Gå sedan i med morötterna och potatisen och koka i ca 15-20min beroende på hur stora bitar du sakar. När potatisen och morötterna är klara:
I en separat kastrull, smält smöret på medelvärme. Gå i med mjölet och vispa konstant tills det inte finns några klumpar kvar.
Gå sen i med curry och garam masala stek ur någon minut under konstant vispning. Mata sen i buljongen från kött,potatis och morotskastrullen, 1/4 av vätskan åt gången under konstant vispning. Inga klumpar ska finnas kvar. Det kommer att tjockna rätt mycket i början. Spä den till önskad konsistens. ( är den för tjock så spä med lite varm vatten. Är den för rinnig så red den med maizena och vattenmix.)
Gå sen i med, den skivade löken, och svampen, ketchup, worcestershiresås, sojan och den finrivna äpplet. Salta. Låt koka på medelvärme ca 10 min, rör om i mellanåt.
Gå sen i med köttet och rotfrukterna låt puttra 2-3min och servera med nykokt ris och gärna lite picklade grönsaker till. njutilinen, ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Pizza stål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x