0 röster

Den Bästa ChokladRulltårtan!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ _____________________________ Rulltårta Recept: Smörkräm:
100g smör, rumstempererat
2dl florsocker
2tsk vaniljsocker
3msk caocao
1msk philadelphia/ färskost Tårta:
5ägg
1.5dl socker
1/2tsk vaniljsocker
1dl caocao
1 nypa salt
2msk mjöl Choklad bitar:
100g mörk choklad 70% Ganache:
1.5dl grädde
100g mörk choklad 70% Gör så här:
Smörkräm:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, caocao, philadelphia fluffigt i en köksassistent eller med elvisp.
Låt stå ute i rumstemperatur. Tårta:
Sätt ugen på 200°c
Vispa ägg och socker poröst som i filmen, ha i dom torra ingredienseran och vispa tills allt fördelats jämnt.
Spraya/ smörj in en bakplåt (ca 30x45cm) med bakplåtspapper på. Häll ut smeten och sprid ut den jämnt. Baka i ugn i ca 8-10 min. Ta ut och sockra en bakmatta/ ren kökshandduk vik sedan över tårtan på den sockrade bakmatan eller handuken, ta bort bakplåtspappert (pensla på vatten på pappert om det fastnar i kakakan, låt stå nån minut och dra sedan med lätthet bort pappret ), rulla försiktigt ihop den, låt den stå ihoprullad i ca 10min.
Rulla sen ut den och smet över Smörkrämen i ett jämnt lager, rulla ihop igen, plasta och ställ i kylen i minst 30min Chokladbitar:
Smält chokladen i mikron, sprid sen ut den smälta chokladen i ett tunt lager på ett bakplåtspapper, ställ i kylen eller frysen för att stelna.
Bryt sedan chokladen i lagom stora bitar, Ganashe:
Koka upp grädden och slå på det på chokladen, låt det stå någon minut och blanda sen ihop till en ganache, ställ i kylen tills den stelnat något. Häll sedan ganachen på rulltråtan, och dekorera med chokladbitarna. Njut!
______________________________ Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Sous Vide: Anova, Cirkulator med Wifi:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vacuumförpackare OBH nordica:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
______________________ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x