Ni frågade om det: Lasagne!
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ SÅ VÄLKOMMEN! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
__ Recept: 4portioner Lasange plattor
Riven ost
parmesan Köttfärsås:
1kg blandfärs
2 vitlöksklyfta,tärnad
1 gul lök,tärnad
1 morot,tärnad
1stjärnanis
1lagerblad
3msk tomatpure
5msk kalvfond (eller 2oxbuljongtärningar)
0.5 L vatten
1burk krossade tomater
1tsk torkad oregano
1tsk torkad timjan
1tsk peppar
½ tsk chiliflakes
1 ½ tsk salt (kan mehövas mer) Bechamel: (blir 6dl)
100gsmör
3msk mjöl
6dl mjölk
Salt
Några droppar champangevinäger Gör så här:
I en stor Kastrull, stek köttet brunt i omgångarmed i rapsolja, häll bort vattnet som bildas, överför köttet till en skål så länge.
Gå i med dom tärnade grönsakerna i samma kastrull tillsammasn med rapsolja lagerblad och stjärnanis, svetta dom i 3minuter på medelhög värme, gå i med lite salt och tomatpure, stek ytterligare två minuter och gå i med köttet, kalvfonden och vattnet.
Kokoa upp och slå på den krossade tomaten, oregano, timjan, peppar, salt och chiliflakes, koka upp och sänk värmen till medellåg och låt puttra minst 1h med lock, kan hända att du behöver fylla på med lite vatten om den känns tor efter halva tiden. Smaka av med salt och peppar. Bechamel:
Smält smöret i en kastrull, gå i med mjölet och vispa konstant på medelvärme, stek mjölet i ca 30sek, gå i med hälften av mjölken, vispa konstant och ha sedan i resten. Vispa under uppvärming till den tjocknar. Smaka av med champangevinäger och salt. Montera ihop lasangen:
Smörj en forma med rapsolja, ha i Bechamel i botten, på med pastaplattorna, bechamel igen, följt av köttfärs och riven ost. Upprepa proceccen, tills sista lagert där du avslutar med bechamel, riven ost och parmesan. grädda sen i ugn på 200°c i 20min. __ Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwiks Bakstål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
__ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com
Du kanske också gillar
Så Styckar du en Kalkon!
Hej och Välkomna vänner till FoodBros med mig Filip Poon! 😊 – FoodBros Står för ”Mat Bröder” och det är precis det Vi blir när vi tillsammans skapar olika spännande rätter 💚 Matutmaningen: 👊😁 – Kommentera med 3 olika ingredienser (minst en måste vara en grönsak) – Sen tar jag på mig utmaning och försöker … Continued
VLOGG #2: Äter Dim sum och bor i Poon byn!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Kärleksmenyn | Vodkapasta och Crème brûlée!
Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER” På RABATT NU! https://www.bokus.com/bok/9789178872381/fa… Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Alla Hjärtans dag meny Vodka pasta med en twist: 2portioner Ingredienser: 2portioner: 200g valfri pasta 100g tärnad bacon eller panchetta 2vitlöksklyftor, skivade 0.5tsk chiliflakes 0.5dl vodka 1msk tomatpure … Continued
Lagar Finlands Nationalrätt | Karjalanpaisti
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: karjalanpaisti 4portioner Karjalanpaisti: 800g- 1kg högrev, grovt tärnat 800g- … Continued
Ni frågade om det: Italienska Köttbullar!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 Sauteuse: 🍳 https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar … Continued
House Tour och Hejdå Köket…
Halloj Spiskrigare! Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER” https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3 Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40 Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs Kniv slip … Continued