Ärtsoppa! | Svensk Husmanskost
HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟
https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Ärtsoppa:
4-6portioner ca 500g gula ärtor, blötlagda över natten, helst 10-12h.( obs det går att koka dom direkt, men det kommer ta längre tid)
2l vatten
250g rimmat fläsk, tärnat
1 gul lök, delat i mitten
1/2 stor morot, skalad
2st lagerblad
10st kryddpepparkorn
färsk timjan eller 1/2 msk torkad timjan
färsk mejram eller 1/2 msk torkad mejram
salt och peppar
1msk skånsk senap + extra för servering Gör så här:
Blötlägg ärtorna över natten. Häll av vattnet och spola av dom en snabbis.
lägg allting i en stor kastrull förutom senap.
koka upp och sänk till medelvärme, låt koka i 1.5 – 2h, skumma bort det vita skummet som uppstår i början den första kvarten.
( obs kan behövas tillsättats lite mer vatten, känns den för tunn så låt den koka något längre)
ta fram en balongvisp och mixa runt i ärtorna, så att visa mosas och du får upp lite av skalet ( obs inte nödvändigt men det blir snäppet godare)
smaka av med salt, peppar och senap.
servera och ät pannkisar efteråt! må bäst! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/
Du kanske också gillar
En Snabb Uppdatering om Kanalen!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Så Lyckas Du med Revben som Faller av Benet!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: 1 spareribs/ babyback ribs Kryddor: rapsolja 1.5tsk salt peppar … Continued
Ben Mitkus Lagar Sin Dunder Macka!
Tjenixen På er! In och ge lite kärlek till Ben Mitkus kanal: https://www.youtube.com/channel/UCzUCo8AuX… HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: baguette 4st tomater, vi använde oss av san marzano tomater 1st rödlök 4msk olivolija 3tsk champangevinäger salt … Continued
Skolans Kalops!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Lyckas med Fläskytterfilé!
Tjenixen På er! Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: ( du kan marinera eller rubba köttet hur du vill men principen och tilllagningsättet är det samma för en lyckad fläskytterfile ) OBS: viktigt med en bra termometer här hittar ni den: https://filippoon.tipser.com/ ca 1kg … Continued
En Underskattad Tillagningsteknik!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 🚨”Videon Är i sponsrat samarbete med NEFF”🚨 https://www.neff-home.com/se/recept-inspir… – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Ångad … Continued