Ni Frågade Om Det: Kebabpizza!
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ SÅ VÄLKOMMEN! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
__ Recept: Kebabpizza:
4st pizzor tomatsås:
1 burk krossade tomater
1tsk torkad oregano
2msk olivolja
1tsk salt kebab:
500g nötfärs
500g lammfärs
1tsk salt
1tsk torkad oregano
1tsk paprikapulver
1tsk vitlökspulver
1tsk lökpulver
1tsk spiskummin (malen kummin eller ”7kryddor” istället om du har det hemma)
peppar
2msk mjöl kebabsås:
1dl turkisk yoghurt
1dl majonäs
1/2tsk socker
1vitlöksklyfta, riven
1/2tsk lökpulver (om man vill)
1/2tsk paprikapulver
2msk heinze chilisås
1-2msk vatten
salt peppar Tillbehör:
4st pizzadegar
isbergsallad, gurka, rödlök, tomat, feferoni Gör så här:
kebab:
blanda alla ingredienser i en skål, lägg på dubbla lager plastfolie och forma till en tjock korv, tryck och kläm på den någon minut för att arbeta bort ev. luftbubblor, rulla sen ihop och låt marinera i minst 30 min, eller över natten.
ta bort rullen från plasten och lägg på dubbla lager aliminiumfolie, rullaihop men låt ändarna vara öppna, så att vätska kan sippra ut under tillagning. lägg köttbiten på galler med plåt undertill och baka i ugn i 3h på 100°c . stäng sedan av ugnen och låt kebaben ligga kvar i 30 minuter till. ställ sedan in den i kyl i minst 2h, eller över natten. skär tunna skivor av kebaben med kniv eller hyvla med skalare som jag gjorde, Mixa tomatsåsen, blanda kebabsåsen och hacka grönsakerna. fixa pizzan, jag brukar köra ugen på max (250°c) när jag bakar pizzor. __ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO
Du kanske också gillar
Stekt Entrecote med Skysås!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: 1portion 250g entrecote (stek 3min på varje sida på … Continued
Världens Snabbaste Förrätt!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Rätt Ska Vara Rätt! Nej Till Rasism!
Här hittar ni mer infon om vad som hänt: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/aPwjx… https://www.instagram.com/p/CGGZXsbA5kS/ Tack Till svenska folket och till: Camilla Hamid: https://www.instagram.com/camillahamid/?hl… Zeina Mourtada: https://www.instagram.com/zeinaskitchen/?h… Jessica frrej: https://www.instagram.com/jessicafrej/?hl=… Gustav Johansson: https://www.instagram.com/javligtgott/?hl=… Och Ett Varmt grattis igen till Khadija vinnaren av svenska folkets val 2020! https://www.instagram.com/khadijaskitchen…. HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på … Continued
Ny Version av Pasta Vodka!
”Videon är i Samarbete med Aito!” #naturensval #fazeraito #enkärlekshistoriamednaturen #aito @aitoglobal Tjenixen På er! HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: ”Filips Vodka pasta med zucchini och paprika” 15min 2portioner 300g Tortiglioni pasta, eller valfri pasta 2st … Continued
Filip vs Zeina | Vem gör bästa maträtten?
Halloj Spiskrigare! ( Reklam För Bavaria blu och Wernersson Ost ) Här hittar du mer ostar: https://www.wernerssonost.se/kategori/30/b… Citat från Bavaria blu: ”Om du har fjället i dina ådror är du från Bergader.” ”Det är lätt att märka att moder jord har varit god mot oss. Täta skogar, ren luft, gröna ängar, betande kor och berg … Continued
VLOGG #1: Nya Matäventyr i Hong Kong!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued