0 röster

En Galet God Chokladkaka!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 ” Videon är i Annonssamarbete med Neff”
https://www.neff-home.com/se/ recept:
https://www.neff-home.com/se/recept-inspir… – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: (Det går även att sätta kakan i bambokorg eller i stor gryta och ånga på det viset) Fluffig ångad chokladkaka 1h
6portioner Ingredienser:
50g smör
1,3 dl mjölk
1,2dl socker
1ägg
1tsk vanilj paste/ 2tskvailjsocker/1msk vaniljextrakt
1,2dl mjöl
4msk kakao
0.5tsk bakpulver
0.5tsk bikarbonat
1 liten nypa salt ”olja/smör/spray till formen” ( 22″cm form) Glaze:
1dl socker
1dl vispgrädde
100g mörk choklad 70%
2msk kakao
30g smör Gör så här:
Sätt ugnen på 100°c ånga.
Värm på medelvärme, socker mjölk och smör tills sockert smält. låt svalna.
Vispa ägg och vaniljpaste, ha i den ljumna mjölkmixen och vispa ihop.
Tillsätt alla torra ingredienser och vispa till en homogen smet.
häll ut smeten i en smord bakform (22″cm stor form) med bakplåtspapper under. Täck och försegla formen med aliminiumfolie.
Ånga i ånga 35-40 min.
Lossa formen och låt kakan svalna minst 15min. Glaze:
Värm socker och grädde på medelvärme, ha i chokladen och rör tills den smält, ha sedan i kakao rör om tills det löst upp sig.
Stäng av värmen och klicka i smöret. Rör konstant tills smöret smält. ställ i kyl i ca 10-15 min, rör om i mellanåt tills krämen tjocknat och är brebar Häll sedan Glazen på kakan och bre ut den så att hela kakan är täckt av det. strössla på valfri toppings, strössel, hyvlad choklad eller varför inte lite schyssta bär! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Kastrull set:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Trä Skärbrädan:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Pizza stål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x