1 röster

Sushi Pizza med Brorsan!

Tjenixen På er!
HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟
https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Sushi ris:
Ingredienser: 500g okokt sushi ris (rundkornigt)
1 dl sushi su, finns att köpa i butik ( sushivinäger )(se nedan)
200g Färsk lax, skuret i 1cm tjocka stavar
200g av valfri färsk vit fisk, hälleflundra, havsabbore, torsk. Skuret i 1cm tjocka stavar
10st noriark (sjögräsark) Valfria Tillbehör:
Vi körde:
vitkål, strimlad
mango, gurka, inlagd ingefära, stenbitsrom, koriander, majonäs med soja i och majonäs med wasabi i. Gör så här:
Koka riset enligt förpackning, eller:
Börja med att tvätta riset tills vattnet inte är grumligt, ca 4-5 ggr.
Lägg riset i vatten och låt den svälla ca 10min.
Häll av vattnet och överför riset till en kastrull eller riskokare. Fyll på med vatten tills vattennivån är ca 2 cm över riset. koka snabbt upp, Koka på hög värme tills små hål i riset bildats ca 5-6 min och sätt sedan lock på och sänk värmen till låg, låt stå ca 15 min. Överför sen riset till en stor plåt
Koka så länge ihop sushi su, “(se sida?)”.
Häll ca 1dl av sushi su på riset och blanda försiktigt ihop det med en fuktig träslev eller slickepott.
Låt riset svalna något, rör om med jämna mellanrum, jag brukar stå med solfjäder och fläka riset. Riset ska vara ljummet. Skär och blanda och fixa alla tillbehör du själv vill ha på: Sushi su: (går att förvara i flera månader och räcker till ca 20dl okokt ris ) 3dl risvinäger
1.5dl socker
1tsk salt
2-3 små kombublad Gör så här:
Koka ihop allting tills sockert löst upp sig, häll det in en förvaringskål, och använd 1dl av den färdiga su:n till l okokt sushiris. ______________________________

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x