Pasta Vongole | Filip Poon
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Pasta Vongole
2p
20min Ingredienser:
500g Vongole musslor i nät ( annan sort funkar med, tex blåmusslor eller hjärtmusslor)
½ chili, finhackad
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackad
3dl vitt vin
2 fiskbuljong tärningar
4dl grädde
1 kruka persilja Pasta för 2 Gör så här:
Skölj och rensa musslorna:
Stek lök, vitlök och chili på medelvärme ca 1min.
Höj värmen, Ha i musslorna, häll på vinet och sätt på lock… ånga i ca 4min.
Lyft ur musslorna och häll i grädden och fiskbuljongtärningarna, låt vätskan koka på medelvärme ca 10min. Smaka av med salt. Ev. mer chili.
Koka pastan, sila av vattenet och tillsätt sedan allt i en kastrull, ha i hackad persilja och servera! Vitlöksbröd:
1 baguette, delad på längden. 5st vitlöksklyftor, finhackad eller rivna
200g smör
1nypa salt
1tsk sherryvinäger/rödvinsvinäger
hackad persilja Gör så här:
mixa allting och bre ut på bagutten, grilla i övre delen av ugnen på 200°c i ca 10min eller tills gyllene.
______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO
Du kanske också gillar
En Snabb Uppdatering om Kanalen!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
En Galet God Dubbel Cheeseburgare!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Sås: ( till 2st burgare ) 1dl majonäs ( … Continued
Så Steker Du Hjort!
Hej och Välkomna till FoodBros med mig Filip Poon! 😊 Matutmaningen: 👊😁 – Kommentera med 3 olika ingredienser (minst en måste vara en grönsak) – Sen tar jag på mig utmaning och försöker skapa något med dom Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara … Continued
Hur lyxig kan man göra Mac & Cheese?
( Reklam För Bavaria blu och Wernersson Ost ) Här hittar du mer ostar: https://www.wernerssonost.se/kategori… Citat från Bavaria blu: ”Om du har fjället i dina ådror är du från Bergader.” ”Det är lätt att märka att moder jord har varit god mot oss. Täta skogar, ren luft, gröna ängar, betande kor och berg vars toppar … Continued
ÅRETS NYÅRSMENY | 2020
Recept: NYÅRSMENY: till 4 portioner – Du får gärna med fördel göra det mesta dagen innan. Det mesta går att göra, förutom: Steka pilgrimsmusslorna, steka biffen, rosta morötterna, och steka kålen. allt annat värmer du bara på, antingen i mikron, kastrullen eller i ugnen. __ Förrätt: – Halstrad Pilgrimsmussla med blomkål, curry och forellrom. Ingredienser: … Continued
Äkta Semla!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued