0 röster

Ni frågade om det: Chicken Tikka Masala!

Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ SÅ VÄLKOMMEN! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
__ Recept: Chicken tikka masala: 4p
30min 4st kycklingbröst, delade i stora tärningar
Marinad:
2dl matlagnings yoghurt eller turkisk yoghurt
4vitlöksklyftor, rivna eller pressade
1msk färskriven ingefära
1msk gurkmeja
2msk garamasla
½ msk chilipulver
1 msk salt
Peppar
1msk rapsolja Sås:
1gul lök,hackad
1 chili, skivad
3vitlöksklyftor pressad eller riven
1msk riven ingefära
1paprika, hackad
1tsk gurkmeja
1msk garamasal
1tsk chilipulver
1burk krossadtomat
1msk tomatpure
3dl vatten
1msk salt
1tsk socker
2dl grädde
Koriander och ris till serveing. Gör så här:
Blanda marinaden och lägg i dom delade kycklingbrösten, låt stå i minst 2h, helst över natten!
Lägg dom sen på plåt med bakpapper under och rosta i ugnen på 220°c i ca 15-20min
Ha sen i dom i såsen: Sås:
Stek i rapsolja löken, chilin, vitlöken, paprikan och ingefäran några minuter på medelvärme, ha i tomatpuren och stelk ur den, ca 1min, ha i kryddor, krossade tomaten, vatten,salt socker och peppar, koka i minst 10min på medelvärme, ha i gräden och alt. Mixa allt med stavmixer. Låt koka på medelvärme i mins 5min, helst något längre. Servera med ris och färsk koriander ( om du tycker om det ), är väl! __ Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwiks Bakstål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
__ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x