0 röster

Lammracks i ugn | Så lyckas du!

Tjenixen På er! Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Lammracks med Rödvinssås och hair coverts Temperatur:
rare 50-55
Medeium rare: 55-58
Medium: 58- 62 Ingredineser:
2p Lammracks:
500g lammracks
salt & peppar
1 vitlöksklyfta
50g smör
1msk torkad timjan
rapsolja Rödvinssås:
1 gullök, skivad
3dl rödvin
1msk kalvfond
1dl vatten
salt
1tsk socker övrigt:
1 påse hair coverts Gör såhär:
Skåra fettkappan på lammet i ett rutigt mönster. salta och olja in. stek i en het stekpanna tills finfärg, gå i med smör, peppar, vitlök och timjan, stek tills smöret smält och blivit lite brun.
överför lammracksen till en ugnsplåt, lägg fettkappan neråt, ha på det smälta smakrika smöret och ställ in i ugn och baka på 100° till en innertemperatur på 58°c. ca 20-30min. ta sen ut låt vila 5 min. skär upp! Rödvinsås:
stek löken i samma stekpanna som du stekte lammet, gå i med rödvin, kalvfond, vatten och salt och socker. låt puttra på medelvärme tills en ca 1/4 av vätskan finns kvar. sila av och smaka av med salt. blir den för tjock så ha i lite mer vatten, blir den för lös ha i lite lite mjöl. stek upp hair coverts med peppar och salt och rapsolja. ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x