0 röster

Hemgjord Krispig Pekinganka!

Videon är i ett annonssamarbete med NEFF Här hittar du receptet:
https://www.neff-home.com/se/recept-inspir… HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING:
https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Filips Krispiga Peking Anka Ingredienser:
Anka:
1 anka
1 msk five spice
1.5 dl ljus sirap
3msk sojasås Buljong:
2l vatten
1dl sojasås
1msk salt
2msk five spice
Alla småbitar från ankan som följde med ( allt man skar bort och hals, lever ect.) Tillbehör:
hoisinsås
gurka
salladslök
Pannkakor ( har du inte tillgång till asiatiska pankakor så kan man absolut göra själv eller byt ut dom helt mot kokt ris.) Gör så här: Dag 1:
Skär bort vingarna från ankan. rubba insidan av ankan med fivespice.
Koka upp buljongen.
Ös sedan Ankan med den varma buljongen i ca 2-3min på varje sida. ( allternativt droppa hela ankan i och låt vara 2min.
Lyft upp och lägg på galler med plåt under.
värm så länge upp 1.5 dl ljus sirap och 3msk soja i en kastrull tills ljumen. pensla på sirapsmixen på hela ankan, upprepa tills sirapen är slut ( det kommer att droppa ner på plåten.
Ställ in Ankan i kylen som den är så att den får andas i minst 1 dag, helst 3-4dagar.
( Koka buljongen på medelvärme i minst 2timmar, går att sedan använda som sås om du serverar ankan med ris tex. eller perfekt fond i ramen.) Rostningsdagen:
Ta ut ankan från kylen. Sätt ugnen på 180°c varmluft.
Linda in toppen av vingarna och benen med aliminiumfolie och rosta i ugnen ca 30 min elelr tills färg uppkommit sänk temperaturen till 140 och rosta ytterligare 20-30 min eller tills en innertemperatur på 67-70°c.
( OBS! det går även att rosta i först 140°c till en innertemp på runt 60 för att sedan höja till 180° och rosta klart den).
(Om du upptäcker att den blir för brun för snabbt men inte kommer upp i temperatur så lägg folie över hela ankan.) Ta ut den och låt den svalna, skär upp Hacka upp görnsakerna i stavar.
Ånga pankakorna i ca 5min.
Servera allt med hoisinsås. montera pankakorna och njut! ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/ Skönaste Kockkniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Den Coola Kniven:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Min Extrema Tranchérings Kniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Djup Stekpanna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Mitt Stekpanne kit:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… BÄSTA Mandolinen:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plastflaskan jag Har Oljan i:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Plast Skärbräda:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Professionell Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Pizza stål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Håll Dina Knivar Vassa Med denna:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502… Kitchen Aid, Köksmaskin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1048502…

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x