Detta är RIKTIG Kinamat: Char Siu!
Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela mat idéer, vara kreativ, testa nya matlagningstekniker, men framför allt bara ha kul! Mitt mål är att försöka inspirera er till att våga bli mer Kreativa med matlagningen där hemma! ✨ SÅ VÄLKOMMEN! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
__ Recept: Kinesisk BBQ av fläskkarré. ”Char siu”
-En klassisk härligt söt och aromatisk traditionell kinesisk rätt. Serveras med förvälld Pak choi och rykande färskt ris. 4 portioner
30min i marinad + tillagning 30min Kött:
1kg fläskkarré i bit
1msk honung Marinad:
2 msk vitt vin eller risvin
4 msk socker
2 kryddmått fivespice
1 mortlad stjärnanis
1dl hoisin (kinesisk sås som finns i alla asiatiska livsmedelsaffärer) Sallad:
3st Pak choi
1 l vatten
ostronsås Till servering:
kokt ris
Filips söta sojasås
Koka upp 1/2dl kikoman soja, 1/2dl vatten och en 1/2dl socker. Koka tills sockert löst upp sig ( går att spara i kylen i flera dagar) Gör så här: Blanda alla ingredienser till marinaden, stycka och skär fläskarrébiten i 8 långa”cylinderformade bitar (OBS: skär längs med fibrerna)”. Marinera sedan köttet i en plastpåse eller skål. Marinera minst 30 min, ju längre den får stå desto bättre 24h är optimalt.
Sätt ungen på 200°c, lägg det marinerade köttet på galler (Spara marinaden), ha en plåt med en skvätt vatten under. Ställ in allt i ugn och stek i ca 20 min eller tills innertemperatur visar 70°c, vänd efter 10 min på alla bitar. och pensla på med honung och vattenmix.
När köttet är klart ta ut och låt vila minst 10 min.
”Ha i en skvätt vatten och koka marinaden i ca 5min, och vips så har du en supergod sås” Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Mandolin:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Woken:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Kinesisk hacka
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Trancherings kniv 25.5cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Allkniv 15cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Kniv: Brödkniv
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwik Handtillverkad Skärbräda i Ek:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Nordwik Metall skålar:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119…
Sauteuse:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Termometer:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Nordwiks Bakstål:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
__ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com
Du kanske också gillar
Mat på Budget: One pot pasta #2
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Vad Hände efter Sveriges Mästerkock?
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
20K Giveaway: Bra Köksredskap att ha!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 _______________________ Här kan ni kika närmare på priserna! Bakstål: https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Handtillverkad skärbräda: https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Hamilton beach Blender: https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… _________________________ – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten … Continued
Moules Marinières med det Frasigaste Vitlöksbrödet!
Idag blir det Moules marinières: ”I Betalt samarbete med Tryffelsvinet och Vinet: Chateau Bonnet Blanc” Här hittar du mer information: https://tryffelsvinet.se/ https://tryffelsvinet.se/produkter/2020-ch… Vinet: Chateau Bonnet Blanc https://www.systembolaget.se/produkt/vin/c… Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER” https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Moules marinières: Vitvinskokta blåmusslor … Continued
KAN MAN GÖRA EGEN GORBYS HEMMA?
🚨”Videon är i samarbete med MatHem.se”🚨 Jag har fixat en grym rabatt till er på 300 kr på första köpet. Ange koden ”FILIP300” i kassan! Läs mer och handla hem här: http://bit.ly/2tDmYpA Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa … Continued
Ni Frågade Om Det! | Oxfilépasta!
Tjenixen På er! HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Oxfilépasta: 2portioner 20min Ingredienser: 2portioner valfri pasta, jag hade Parppadelle 200g oxfilé, grovt tärnad 1schalottenlök, fintärnad 1vitlöksklyfta, tärnad 150-200g kantareller eller valfrismvamp 1-2msk smör 2msk kalvfond 0.5dl rödvin … Continued