0 röster

Den Bästa Köttfärslimpan Jag Kan Göra! | Svensk husmanskost!

Tjenixen På er!
HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟
https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Filips Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och pressgurka: 4portioner:
3.5h (kan snabba på tiden om man höjer ugnstemperaturen till 160°c) Ingredienser:
Köttfärslimpa:
1kg nötfärs eller kalvfärs
2st stora gullök( eller 3st små)
4dl mjölk
1.5dl ströbröd
2ägg
24g salt (ca 4tsk)
1msk peppar Pressgurka:
1gurka, tunt skivad
0.5dl 12% ättika
1dl socker
1.5dl vatten Gräddsås:
1/4 av den steka gullöken
50g smör
2msk vetemjöl
3dl kokande vatten
2msk kalvfond eller 1ox buljongtärning
3dl grädde
1.5msk japansk soja
1msk svartvinbärsgele
2msk av gurklagen
salt Servera med kokt potatis och persilja Gör såhär:
Blanda Mjölk, ströbröd, ägg, salt och peppar i en bunke. ställ åt sidan och låt svälla, minst 10min.
Hacka gullöken fint, stek i en het stekpanna med rapsolja i ca 3-4min, tills lätt gyllene. häll i 3/4 av den stekta löken i nötfärsen.
Häll i mjölkblandnigen i nötfärsen och blanda omkring tills smeten är homogen, gärna i minst 1 minut.
spraya eller olja in en ugnsform och lägg i färsen, platta till ordentligt.
Ställ in formen i ugnen på 85°c till en innertemperatur på 72-75°c eller i ca 3-4h ( det går att göra detta dagen innan, det går också bra att höja temperaturen om man vill att det ska gå snabbare, till antingen 120°c eller150°c).
Ta sen ut köttfärslimpan och låt den vila minst 10min innan du skär upp den! Pressgurka:
Blanda socker, ättika och vatten tills sockert löst upp sig, ha i den skivade gurkan Gräddsås:
Ha i 1/4 av löken du stekte till köttfärslimpan i en kastrull, på medelvärme gå i med smöret, låt det smälta och ha sendan i mjölet under vispning, mata sen i vattnet och fonden, vispa konstant, gå i med grädden och sojan och vispa, låt sedan såsen koka/puttra på låg värme i minst 20min.
Gå sedan i med svartvinbärsgelé, och 2msk av gurklagen (vätskan som den picklade gurkan ligger i). smaka av med salt. ( häll gärna i lite av köttjuicen från köttfärslimpan i såsen) känns den rinnig så red den med maizena och vattenmix. Servera med kokt potatis och perilja. ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x