Den Bästa Köttfärslimpan Jag Kan Göra! | Svensk husmanskost!
HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟
https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept:
Filips Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och pressgurka: 4portioner:
3.5h (kan snabba på tiden om man höjer ugnstemperaturen till 160°c) Ingredienser:
Köttfärslimpa:
1kg nötfärs eller kalvfärs
2st stora gullök( eller 3st små)
4dl mjölk
1.5dl ströbröd
2ägg
24g salt (ca 4tsk)
1msk peppar Pressgurka:
1gurka, tunt skivad
0.5dl 12% ättika
1dl socker
1.5dl vatten Gräddsås:
1/4 av den steka gullöken
50g smör
2msk vetemjöl
3dl kokande vatten
2msk kalvfond eller 1ox buljongtärning
3dl grädde
1.5msk japansk soja
1msk svartvinbärsgele
2msk av gurklagen
salt Servera med kokt potatis och persilja Gör såhär:
Blanda Mjölk, ströbröd, ägg, salt och peppar i en bunke. ställ åt sidan och låt svälla, minst 10min.
Hacka gullöken fint, stek i en het stekpanna med rapsolja i ca 3-4min, tills lätt gyllene. häll i 3/4 av den stekta löken i nötfärsen.
Häll i mjölkblandnigen i nötfärsen och blanda omkring tills smeten är homogen, gärna i minst 1 minut.
spraya eller olja in en ugnsform och lägg i färsen, platta till ordentligt.
Ställ in formen i ugnen på 85°c till en innertemperatur på 72-75°c eller i ca 3-4h ( det går att göra detta dagen innan, det går också bra att höja temperaturen om man vill att det ska gå snabbare, till antingen 120°c eller150°c).
Ta sen ut köttfärslimpan och låt den vila minst 10min innan du skär upp den! Pressgurka:
Blanda socker, ättika och vatten tills sockert löst upp sig, ha i den skivade gurkan Gräddsås:
Ha i 1/4 av löken du stekte till köttfärslimpan i en kastrull, på medelvärme gå i med smöret, låt det smälta och ha sendan i mjölet under vispning, mata sen i vattnet och fonden, vispa konstant, gå i med grädden och sojan och vispa, låt sedan såsen koka/puttra på låg värme i minst 20min.
Gå sedan i med svartvinbärsgelé, och 2msk av gurklagen (vätskan som den picklade gurkan ligger i). smaka av med salt. ( häll gärna i lite av köttjuicen från köttfärslimpan i såsen) känns den rinnig så red den med maizena och vattenmix. Servera med kokt potatis och perilja. ______________________________ MIN KÖKSUTRUSTNING: Kyl-frys, Neff
Induktionshäll, Neff
Ång-Ugn, Neff
Länk till Neff: https://www.neff-home.com/se/
Du kanske också gillar
Frasig Kycklingschnitzel | Filip Poon
Halloj Spiskrigare! Nu blir det Kyckling schnitzel! ”I Betalt samarbete med Tryffelsvinet och Vinet: Chateau Bonnet Blanc” Här hittar du mer information: https://tryffelsvinet.se/ https://tryffelsvinet.se/produkter/2020-ch… Vinet: Chateau Bonnet Blanc https://www.systembolaget.se/produkt/vin/c… Här hittar du min KOKBOK ”FAVORITER” https://www.adlibris.com/se/bok/favoriter-… Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Frasig Kyckling … Continued
Konsten att Göra Risotto!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Hemgjord Falafel: med Vanja Engström!
Hej och Välkomna vänner till min Kanal med mig Filip Poon! 😊 – Tanken med denna kanalen är att vi tillsammans ska skapa ett så kallat Mat- community! 💚 Där inga frågor är för dumma, Där Maten står i centrum och Där vi gemensamt växer som glada matlagare! Den här kanalen handlar om att dela … Continued
Frikadeller i Currysås med Mamma Poon | Dansk Husmanskost
Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Mammas Frikadeller i Currysås: 2-3p ca 30min Ingredienser: ca 4dl Ris (1.2dl ris / portion) 2-3L köttbuljong 500g nötfärs 12g salt (2tsk salt) 1tsk vitpeppar 1ägg 0.5 gullök, finhackad Sås: 25g smör 0.5 gullök, finhackad 2 msk mjöl … Continued
Asiatisk Lax i Ugn | Bästa Marinaden
Tjenixen På er! HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: Asiatiskt lax i ugn: 20-25min 3-4portioner 500-700g lax 2st pakchoi jasminris Glaze: 2msk socker 4msk kikkoman soja 3msk mirim 1/2 lime juice 1msk sesamolja 2msk kimchi base … Continued
Vill Du Ha Möra Revben Som Faller av Benet till Jul?
Tjenixen På er! Juliga reveben som passar perfekt till julbordet! HÄR HITTAR NI ALL MIN KÖKSUTRUSTNING: 🌟 https://filippoon.tipser.com/ Här Finns Jag på TikTok: https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com ______________________________ Recept: 1st spareribs Kryddblandning: ( du kan använda vilken kryddblandning du vill) 2msk fänkålsfrön 1msk nejlika 1tsk kryddpeppar 1msk kanel Gärna … Continued