0 röster

ÅRETS NYÅRSMENY | 2019

VÄLKOMMEN TILL ÅRETS SISTA MATVIDEO! Följ mig på Instagram: @filippoon https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
__ Recept: Nyårsmeny Filip Skagen: 4p
10min 4st brioche bröd/ rostbörd 500g handskapade räkor, ( häll bort juicen )
3dl majonäs (antingen hällmans majo eller egen (1ägg, 1tsk dijonsenap, ½ tsk salt, 2tsk champangevinäger eller citronjuice, 2-3dl rapsolja)
1msk riven pepparot
1kruka dill, finhackad
1kruka gräslök, finhackad
1 citron, zest från hela + 2-3msk juice
Salt, ca ½ tsk
Peppar Gör så här:
Hacka över räkorna en gång, blanda allt i en skål med resten och smaka av, ha i ev. Mer salt, pepparro eller citron.
Rosta bröd och lägg på skagen. Lyft upp och ät med ett leende på läpparna. ________________________ Varmrätt: Bakad Röding med potatisstomp och vitvinsås 4p
1h 4st rödingsfiller ( vilken annan fisk går bra det med, lax eller torsk funkar tex.)
1kg delikatess potatis
1 fänkål, tunt hyvlad/skivad Vitvinsås:
2st schalottenlökar, grovt hackad
½ dl fänkål, hackad
3dl vitvin
1 lagerblad
½ tsk salt
1 fiskbuljongtärning
1 dl himmelsjuice
3-4dl grädde Krispigt Panko:
1dl panko
2msk rapsolja
½ kruka dill, finhackad
½ krika gräslök, finhackad
Salt och peppar Övrigt:
4rädisor, tunt hyvlad
Forellrom till 4pers
Dillolja ( mixa i mixer 1 kruka dill med 1dl rapsolja tills grön, sila av i kaffefilter) Gör så här:
Vitvinsås:
Svetta av schalottenlök och fänkål i lite rapsolja på medelvärme i kastrull ca 3min. Slå på vit vin och koka ner till hälften finns kvar. Gå i med lagerblad och salt, fiskbuljongtärningen och himmelsjuicen, koka upp. Slå på grädde och låt småkoka på medelvärme tills önskad konsistens eller tills smaken är bra, smaka av och red ev. Av med maizena och vatten mix. Potatisstomp:
Koka delikatesspotatisn mjuk, häll av vattnet och slå sönder med balongvisp eller gaffel. Ha i någon skvätt av vitvinsåsen och blanda ihop, smaka av med salt. Krispigt panko:
I en medelvarm stekpanna stek pankot med rapsolja saltet och pepparn tills den är gyllene. Låt det svalna något och ha i örterna. Rödingen:
Olja och salta rödingen på båda sidorna, placera fisken med skinet uppåt och baka i ugn på 200°c i ca 6-8 min. Ta ut och dra av skinet. Servera genast. Den hyvlade fänkålen blandar du bara med lite citronjuice och en god olivolja salt och peppar, den ställer du som den är på bordet bara! njutilinen! _________________ Äppelkaka: Ca 8bitar: 150g smör, rumstempererat
2dl socker
3ägg
3dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
2-3 svenska äpplen helst ingrid marie
1msk socker
2tsk kanel
1tsk vaniljsocker
Pärlsocker Vaniljsås:
2dl mjölk
2dl grädde
1vaniljstång, nerdelad
4äggulor
1dl socker Gör så här:
Sätt ugnen på 180°c
Blanda smör och socker med elvisp tills fluffigt. Tillsätt 1 ägg i taget under vispning,blanda i mjöl, bakpulver och mjölk till en fin smet.
Skala och dela ner äpplena i klyftorblanda med vaniljsoker , kanel och socker.
Smörj eller spraya en form (ca 24cm i diametern) med bakplåtspapper i botten, bre ut smeten och arrangera ut äppleklyftorna i en fint möster om du känner för det… annar släng bara på dom och tryck till dom. Strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i ca 40-50 min. Ta ut och låt vila minst 20 min. Vaniljsås:
Koka upp grädden, mjölken och vaniljstången. vispa under tiden äggulorna med socker.
Tillsätt lite av den varam vätskan i äggsmeten ( ca 1dl ) vispa konstant.
Häll sedan tillbaka äggmixen i kastrullen under konstat vispning och koka på medel värme under vispninig tills den uppnår 85°c eller till den tjocknar något.
Sila av och ställ i kylen. Låt svalna och njut av en av dom bästaste skapelserna du gjort! __ Min Köksutrustning: Blender, Hamilton Beach:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Min Kockkniv:
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Bästa stekpannan! CTX 28cm
https://track.adtraction.com/t/t?a=1073119… Vill du ser mer mat jag lagar så kolla in min Insta 📸⬇️
https://www.instagram.com/filippoon/
__ Här finns jag med, så gå in o följ! ⬇️ https://www.facebook.com/filipp8n/
https://www.instagram.com/filippoon/ För kontakt:
Filipp8n@gmail.com

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x